Featured Posts Slider

Image Slider

Alexa Nedir?


Alexa Nedir?
Alexa.comAmazon tarafından geliştirilmiş bir internet sitesidir. İnternet siteleri arasında karşılaştırma yapar ve trafik sıralaması çıkarır. Alexa günlük olarak güncellenir ve her gün 17.15'te site sıralamaları değişir.
Alexa algoritması birçok faktörü ele alır:

# Hit Durumu
# Tekil Hit Durumu
# Sitede Kalma Süresi
# Site Hızı
# Sayfada Gezme Oranı
# Diğer İçeriklere Tıklama Oranı

Sistem ücretlidir. Size site sıralamalarını, sitede kalma oranını, başka sitelere verilen linkleri, backlink sayısını, anahtar kelimeleri gösterir.
Alexa'dan ücretsiz olarak da faydalanabilirsiniz ama Alexa ücretsiz kısıtlıdır. Aynı zamanda Alexa'yı tarayıcıya ekleyerek (  Alexa Toolbar'ı bilgisayarınıza indirin) girdiğiniz siteler hakkında bilgi edinebilirsiniz.
Sıralamada 100.000 altındaki siteleri kaliteli site olarak değerlendirir ve günlük ziyaretçi sayıları da oldukça fazladır.

Peki Alexa verileri doğru mu?

100.000 ve altı tahminler doğruya daha yakındır ve 1'e yaklaştıkça tahminler doğrudur çünkü site hem popüler olmakta hem de ziyaretçiler sıklaşmaktadır.
Tabi Google Analytics ile karşılaştırdığımızda Alexa biraz alt planda kalıyor. Ama Alexa kullanmak hem alışkanlık hem de insana moral veriyor.

Ankara Atatürk Lisesi


3 yılımı verdiğim caaanım lisem Ankara Atatürk Lisesi. Kendine has hocalarıyla ve enfes dinlendirici hazırlığıyla herkesin istediği okul Ankara Atatürk Lisesi. Geniş bahçesiyle keyifli vakit geçirdiğiniz özgün ortamlardan biridir.

Okulu değerli kılan bir diğer husus da öğretmenleridir. Hazırlıkta vakit geçirdiğiniz pek fazla öğretmen yok ama 9 10 11'de keyifli vakitler oluyor. Edebiyat öğretmeni Dinçer Eşitgin öğrencilere edebiyatı sevdiriyor ve Atatürk Lisesi'nde edebiyat sohbeti yapabileceğiniz sayılı hocalardan. Bir de bu okuldan mezun olup öğretmenlik yapan matematik hocası Ali İhsan Özkan var. Öğrencinin zorlandığı konuları daha kolay hale getiriyor ve keyifli bir ders oluyor matematik. Bunlar gibi bir sürü hoca var Ankara Atatürk Lisesi'nde.
Bu okulu tercih ettiğime hiç pişman değilim ve böyle bir lisede okumak benim için anlatılamaz bir şey. Yine de Atatürk Lisesi ile başka bir lise arasında kaldıysanız Neden Ankara Atatürk Lisesi yazımızı okuyunuz.

Hazırlık gerekli mi diye soranlara da şunu söylemeliyim ki 8. sınıf gibi ağır bir dönemden sonra hazırlık sınıfı kesinlikle gereklidir çünkü ilkokul ingilizcesiyle hem lise okuyamayız hem de 8. sınıftan sonraki bunalımlı dönemi hazırlığa bırakmalıyız. Hazırlık gereklidir ve kesinlikle gereksiz değildir. Hazırlık okumak istemeyenler için de bir alternatif var hazırlık atlama sınavı. Hazırlık Atlama Sınavından 70 ve üstü alırsanız 9. sınıftan başlarsınız.
( Ankara Atatürk Lisesi ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları bu site aracılığıyla sorabilirsiniz.)