Neden Ankara Atatürk Lisesi

Ankara Atatürk Lisesi

Ankara'nın en kaliteli liselerinden olan Ankara Atatürk Lisesi 1886 yılında Taş Mektep adıyla kurulmuştur. Üç defa ad değiştirmiştir;
1-Taş Mektep
2-Atatürk Lisesi
3-Ankara Atatürk Lisesi olarak son ismini aldı.

Ankara Atatürk Lisesi' ni seçmemiz için birçok gerekçe var. Başta okul biraz sessiz ve sakin gelse de zamanımı Ankara Atatürk Lisesi'nde geçirince sıcak ve hoş bir yuva olduğunu söyleyebilirim.

Lisenin bahçesindeki sohbetler, şehrin gürültüsü, birçok insan sesi ve lisenin tarih kokan kokusu ahenk içinde karışmış durumda. 

Okul bahçesiyle okulun girişi arasındaki kısım(dertler bahçesi), okulun her tarafı ayrı güzellikte;samimi arkadaş ortamı,hocalarla aramızda geçen hoş ve koyu sohbetler.

Okulun koridorlarında dolaştığınızda tam A Blok önünde durun ve çevrenize bakının.Kimse yoksa zeminin üstüne oturun ve uzun uzun nefes alın siz bunu yaptığınızda ne demek istediğimi anlayacaksınız.



Daha sonra kütüphaneye gidip ALEV(Atatürk Lisesi Eğitim Vakfı) 'in dergilerini karıştırın,gerçekten zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

Emin olun okuldan mezun olan tüm öğrencilerin okulla ilgili güzel bir anısı vardır ve lisenin getirdiği katkılar olmuştur. Aynı zamanda okul hem çok disiplinli hem de birçok sosyal aktivitesi var. Okul beş yıllık (hazırlık ve +4 yıl) ve eğer hazırlıkta okulda ilk 20'ye girip LGS(Liseye Geçiş Sınavı) tercihlerinde bu liseyi ilk sırada tercih ederseniz ALEV sizi ücretsiz İngiltere'ye götürüyor. Okulun vakfı size her konuda yardımcı oluyor. Okulun LGS taban puanı 461'dir.Yüzdelik dilimi ise %3.5 ile %3 arasında değişmektedir. 

Okulun dışında bir tane basketbol, bir voleybol ve bir tane de halı saha var.Hemen B Blok'un yanında da kapalı spor salonu var.Okulda birçok masa tenisi masası ve iki tane bilardo masası var.

#Okul üç bloktan oluşuyor A,B ve C.
Üç tane kantini bir tane yemekhanesi var.
İsteyen tabledot isteyen fastfood yiyebilir.
Okulda çok fazla kulüp var ve İngilizcenizi rahatlıkla geliştirebilirsiniz.
Beş tane ikinci yabancı dil seçeneği var. Bunlar;Rusça,İspanyolca,Fransızca,Çince ve Almanca.Hazırlıkta ingilizce seviyesi olarak B1 ve B1+ 'dan başlatıyorlar. İngilizcenizi geliştirmek size bağlı. Okulda sözel sınıf yok, sayısal ve eşit ağırlık sınıfları bulunuyor.Okul her yıl birçok başarıya imza atıyor.


#Örneğin:Fırat Şirvan geçen sene YGS'de ilk ona girdi ve Türkiye'de ODTÜ'ye en çok öğrenci gönderen okul Ankara Atatürk Lisesi.

Ankara Atatürk Lisesi Bahçeden Görünümü



Geleneksel Sanat Gecesi

Okulun her yıl düzenlediği Sanat Gecesi etkinliği, benzerinin dışında bir uygulamadır. Her yılın sonunda öğrencilerin streslerini atmak için düzenlediği bu etkinlik izleyenlere keyif veriyor. Yaklaşık 5 saat sürüyor ve bu etkinlikte çeşitli yöresel danslar, müzikler, tiyatro oyunları ve skeçler gösteriliyor. Öğrenciler tüm yıl bu uygulamaya hazırlanıyor ve Sanat Gecesi'ne öğrencilerin dışında veliler, öğretmenler ve gazeteciler katılıyor. Bu yıl 16.'sı düzenlenecek olan Sanat Gecesi'ne yoğun katılım var. Eğer bu okulu tercih etmek istiyorsanız Sanat Gecesi'ni bilmemek ayıp olur.


Ankara Atatürk Lisesi Okul Kıyafetleri 



Lisede okul forması vardır ve bu tişörtler okul öğrencileri tarafından tasarlanmıştır.




#Ankara Atatürk Lisesi'nde Eğitim 


1886 yılında açılan Ankara’nın ve Ülkemizin köklü tarihe sahip okullarından birisi olan Ankara Atatürk Lisesi Ankara-Çankaya-Sıhhiye-Sezenler sokaktadır. 30 dönüm arazi üzerine kurulu olan okulumuzun yaklaşık 20 dönüm bahçesi bulunmaktadır.Okulumuzda eğitim öğretim faaliyetlerini yürütmek üzere okul müdürü liderliğinde 4 müdür yardımcısı, 4 rehber öğretmen ve değişik branşlarda 110 öğretmen bulunmaktadır. Hiçbir branşta
öğretmen açığımız yoktur. Ayrıca 2 özel güvenlik personeli, 1 kütüphane personeli, 12 yardımcı personel bulunmaktadır.

#Okulumuz Ankara’nın en merkezi konumda olan okuludur. Ankara’nın her yerine ulaşım için metroya 6 dakika, Ankara’ya 3 dakika, banliyö trenine 7 dakika, otobüs ve dolmuş duraklarına 4-5 dakika yürüme mesafesindedir. Kızılay ve Ulus merkeze 15 dakika yürüme mesafesindedir. Ayrıca Ankara’nın çeşitli semtlerinden servis hizmeti bulunmaktadır.

#Okulumuz A-B-C olmak üzere 3 bloktan oluşmaktadır. Bloklar arası geçiş bina içerisinden sağlanmaktadır. 55 derslik, 1 bilgisayar laboratuarı, 2 resim atölyesi, 2 müzik atölyesi, 10 zümre odası, 1 çalışma salonu, 1 fizik laboratuarı, 1 kimya laboratuarı, 1 biyoloji laboratuarı, 1 satranç odası, 1 zekâ
oyunları odası, 1 masa tenisi salonu ( 12 masa tenisi masası, 1 bilardo masası) 1 erkek mescidi, 1 kız mescidi, 1 Z-Kütüphane, 1 yemekhane, 3 kantin, 4 rehber öğretmen odası, 1 öğretmen odası, 2 çok amaçlı salon, 1 konferans salonu (500 Kişilik), 1 kapalı spor salonu (500 Kişilik), 1 açık basket sahası, 1 açık voleybol sahası, 1 açık halı futbol sahası bulunmaktadır.
Okulumuzda öğle yemeği için okul dışına öğrencilerin çıkışına izin verilmemektedir. Öğle yemeği için yaklaşık 500 kişilik yemekhanemiz ve 3 kantin alanımız bulunmaktadır. Yemekhanede 4 çeşit tabldot, pide, pizza, döner, tatlılar, pastalar vb. birçok yiyecek ve içecek bulunmaktadır.


#Okulumuz Ankara’da yabancı dil ağırlıklı hazırlık sınıfı bulunan tek Anadolu lisesidir. Hazırlık sınıfında 24 saat yabancı dil, 16 saat diğer dersler bulunmaktadır. Okulumuz İngilizce dışında ikinci yabancı dil bazında Ankara’nın en zengin lisesidir. Almanca, Fransızca, Rusça, İspanyolca, Çince,
Arapça dillerinden seçim yapmaktadır.

#Her yıl okulumuzda okutulan yabancı dilleri kapsayan ve öğrencilerimiz tarafından hazırlanan ‘Kültür Festivali’ yapılmaktadır.

#Okulumuzu ilk tercihine yazan ve yüksek puanlı 5 veya 10 hazırlık sınıfı öğrencimiz okulumuzun vakfı tarafından (ALEV) 3 hafta süreli dil kursu için İngiltere’ye gönderilmektedir.

#Almanca dilinde isteyen öğrencilerimiz için GOETHE Enstitü’sü tarafından sertifika sınavları yapılmakta, sınavda başarılı olan öğrencilerimize belge verilmektedir.

#Okulumuz MUN (Model Birleşmiş Milletler Konferansı) Kulübü yıl içinde yapılan yurt içi ve yurt dışı konferanslara katılım sağlamakta ve katıldığı her konferanstan ödül alarak dönmektedir. Bu yıl 2. sini düzenleneceğimiz AAL MUN Konferansına yurt içi ve yurt dışından gelecek katılımcılara okulumuz ev sahipliği yapacaktır. Aynı zamanda her yıl okulumuzda da yurt içinden ve yurt dışından gelen katılımcılarla birlikte MUN Konferansı düzenlenmektedir.
Okulumuzda sosyal, kültürel ve sportif alanda birçok faaliyet bulunmaktadır. Öğrencilerimizin faaliyette bulunabileceği yaklaşık 30 sosyal kulüp bulunmaktadır. Ankara ve Türkiye genelinde birçok sosyal, kültürel ve sportif faaliyette öğrencilerimiz başarı göstermektedirler. Okulumuzda sportif alanda futbol, futsal, hentbol, voleybol, basketbol, yüzme, satranç, masa tenisi, kik-boks, tekvando vb. takımlarında öğrencilerimiz sportif faaliyette bulunabilmektedir.

#AALMUN kulübümüz Türkiye ve Avrupa çapında birçok konferansa katılmaktadır. İstekli öğrencilerimiz için halk oyunları kursu, modern danslar kursu (Vals, Modern dans,, Latin dansları vb.) bulunmaktadır. Müzik öğretmenlerimiz tarafından müzik aletleri kursu ( Saz, Gitar, Ney, Piyano) verilmektedir. Oda orkestramız ve öğrenciler tarafından oluşturulan guruplarda öğrencilerimiz müzik yapabilmektedir. Resim öğretmenlerimiz tarafından resim kurslarımız açılmaktadır. Bilgisayar öğretmenlerimiz desteğindeki robotik ve kodlama kulübümüz öğrencileri birçok faaliyete katılmaktadırlar. Tiyatro ve şiir günlerimizde öğrencilerimiz yeteneklerini sergilemektedir. Çeşitli konularda seminer konferans ve panellerimiz yoğun bir şekilde devam etmektedir. Devam eden ve
planlanan Avrupa Birliği projelerinde öğrencilerimiz yer almaktadırlar.

 Bu sene okulumuz 461 puan ve % 3.08 lik dilimden öğrenci almıştır. Üniversite sınavında %85 yerleştirme oranına sahiptir. 
Geçen yıl:
85 öğrencimiz Mühendislik Bölümüne,
46 öğrencimiz ODTÜ’ye,
31 öğrencimiz Hukuk Fakültesine,
28 öğrencimiz Tıp Fakültesine,
21 öğrencimiz Ankara Üniversitesi,
18 öğrencimiz Bilkent Üniversitesine,
15 öğrencimiz Hacettepe Üniversitesine
13 öğrencimiz Diş Hekimliğine,
9 öğrencimiz Gazi Üniversitesine,
5 öğrencimiz TOBB Üniversitesine,
4 öğrencimiz Boğaziçi Üniversitesine,
3 öğrencimiz Eczacılık Fakültesine,
36 Diğer fakültelere öğrencilerimiz yerleşmiştir.

#Okulumuzda açılan destekleme ve yetiştirme kursları sayesinde özellikle 11. ve 12. Sınıf öğrencilerimiz üniversite sınavına profesyonelce hazırlanmaktadırlar.


Ankara Atatürk Lisesi 2019 Üniversite Yerleştirme Başarısı




Eğer daha fazla bilgi almak istiyorsanız ;
http://ankaraataturklisesi.meb.k12.tr/ sitesine girebilir 
ya da ALEV Koordinatörlüğü'ne gidebilirsiniz.
(Aklınıza takılan her soruyu bu site aracılığıyla sorabilirsiniz.)