Featured Posts Slider

Image Slider

Kitap Mimi / Mim #1


Geçenlerde karşılaştığım kitap blogunda İrem Can çok güzel bir mim başlatmış. Sorulardan çok keyif aldım. Hadi başlayalım:

1) Kitap size ne kattı? 
Kitaplar benim hayatım oldu. Hayata farklı pencerelerden baktım ve bu yolda yeni deneyimler elde ettim. Kitapla bambaşka bir dünyaya ışınlandım. 

2) Kitap arkadaş mıdır? 
Kitap herkesin arkadaşıdır, okuyan okumayan herkesin. Siz kitabı sahiplenmeseniz de kitap sizi sahiplenir. 

3) Neden kitap okuyorsunuz? 
Kitaplarda yeni kavramlar buluyor ve bu kavramlarda yeni hayatlar keşfediyorum böylece eski bir dünyadan dışlanmış gibi hissederken yeni bir dünyaya kapılarımı açıyorum. 

4) Kitabı ne sıklıkla okuyorsunuz? 
Kitap okumanın bir sıklığı olamaz. Kitap televizyon izlemek gibi her gün yapılan bir aktivitedir. Hatta bazen toplu olarak da kitap okuyorum. 

5) Hangi tür kitapları okuyorsunuz? 
Polisiye ve psikolojik roman okuyorum. Şiir kitapları da sürekli elimin altındadır. 

6) Kitap yazmayı düşündünüz mü? 
Bir şiir kitabı üzerinde çalışıyorum. Kitabın ismi Istırap. Gelecekte kesinlikle yayımlayacağım. 

7) En sevdiğiniz yazar kim? 
Franz Kafka ve Ahmet Ümit. İkisi de farklı tarzlarda yazıyor ama ikisini de okumak çok hoşuma gidiyor. 

8) Kitapları ciltler misiniz? 
Kitapları ciltlemem ama okuduklarımı bir kutuda özenle saklıyorum ve bu kitapları kitap okumayı seven gençlere hediye ediyorum. 

9) Gezi kitaplarını sever misiniz? 
Gezi kitaplarını ve gezmeyi sevmiyorum çünkü başka şehirler tanımak beni geriyor. Yeni bir şehir tanımak yeni bir insan tanımaktır. Ben yeni insanlar tanımak istemiyorum. 

10) Kitap alırken kapağına göre mi seçersin? 
Kitap, kapağına göre seçilmez. Kapağa göre kitap seçenler önyargılı kişilerdir. 

Eğer siz de birkaç şey yazmayı düşünürseniz blogunuzda cevaplayabilirsiniz. Ben de cevabını merak ettiğim birkaç kişiyi mimleyim. 
Daha fazlası için İrem Can'ı  takip edebilirsiniz :) 
Teşekkürler.

Blogger Hayatımda Yaptığım En Büyük Hata


Arkadaşlar merhaba,
Size blog hayatımda yaptığım en büyük hatayı açıklayacağım. Önceden yazdığım bir blog vardı ve ben kendimi yanlışlıkla adminlikten attım ve site şu anda adminsiz. Bilenler bilir siteye 1'den fazla yazar alabilirsiniz ve ben de siteye birkaç yazar aldım ve kendimi de yazar yaptım daha sonra sitede admin kalmadı ve blogu kaldıramıyorum.

Birçok bloggera sordum çözümün olmadığını söylediler sonuç olarak hayalet bir blog yarattım. Bunu sanırım benden başka kimse yapmamış. Düşünsenize  siteyi yöneten biri yok ama site hâlâ ayakta, bu biraz da sürücüsüz bir arabaya benziyor. Bana göre ise bir yazılım hatası oldu. Aşağıda gördüğünüz admin için yazar veya yeni admin ekleme paneli. Buradan blogunuza yeni kişiler alabilirsiniz.
Eski bloguma ne oldu diye soranlara da söyleyeyim. Hatıra olsun ve baktıkça güleyim diye saklıyorum çünkü silemiyorum da.