Featured Posts Slider

Image Slider

Neden Tıp Fakültesi?





YKS sonuçları açıklanmışken size Tıp Fakülteleri hakkında bilgi vereyim arkadaşlar. Öncelikle inekler tıp seçer kalıbını kafamızdan silelim çünkü tıpta hemen hemen her sınıftan her tipten insan gördüm. Tıpı asıl seçmemin nedeni insanları anlamak ve onlara yardım etmekti. İnsanları sevmiyorsanız tıp seçmenizi önermem. Tıp fakültesinde okurken ayrıca düzenli ders çalışmalı ve sosyalliğinize de vakit ayrımalısınız. En sevdiğim yanı bana hayatta düzeni ve hedef koymayı aşılaması. Ayrıca çalışma arkadaşları edinecek ve onlarla grup kurarak lab teorik derslere ortak çalışacaksınız. Bir diğer avantajı insanlara sağlık konusunda yardım etmek. Ayrıca toplumsal sınıf üstünlüğü avantajınız var. Para için seçilir mi derseniz doktorluk da birçok meslek gibi memurluk ve memur olmak demek maaşlı kölelik demektri arkadaşlar. Ama asıl seçmenizin sebebi ilgi alanınızın sağlık olması. 
Biraz da ders işleyişinden bahsedeyim arkadaşlar. Anatomi ilk 2 yıl öyle bir zor geliyor ki ama hallediliyor bir şekilde. Tıpın kötü yanı psikiatrist olmak isteyen biri diğer alanları da beraber görmesi. Ayrıca çok fazla sağlık kitabı okumak zorunda kaldığınız için ister istemez edebiyatınız da iyi oluyor. Birkaç tane tıpçı edebiyatçı örnek vermeden duramayacağım arkadaşlar. Tıpçı edebiyatçılar:
CENAP ŞAHABETTİN, KÜÇÜK İSKENDER,CEYHUN ATIF KANSU, ANTON ÇEHOV, CONAN DOYLE.
Ayrıca tüm yakın arkadaşlarınız doktor oluyor. Doktora daha az gidiyorsunuz çünkü hocalarınız doktor. Kesintisiz 36 saat uyumamayı öğreniyorsunuz ve kahve alışkanlığınız başlıyor. Hayatımın en iyi tercihi olduğunu düşünüyorum. İyi ki benimlesin tıp. Tercih döneminde hepinize başarılar dilerim arkadaşlar.










.