Featured Posts Slider

Image Slider

Melih Cevdet Anday Hayatı


Atatürk Lisesi mezunu ve Garip Akımı'nın öncülerinden biridir.
Şair, tiyatro oyunu, roman, deneme, makale yazarı.

Ahmet Hamdi Tanpınar Hayatı


23 Haziran 1901'de İstanbul'da doğdu. Kadı Hüseyin Fikri Efendi'nin oğlu. Baytar Mektebi'ni bırakarak girdiği Darülfünun-ı Osmani'nin (Bugünkü İstanbul Üniversitesi) Edebiyat Fakültesi'nden 1923'te mezun oldu.

Orhan Veli Kanık Hayatı


Melih Cevdet Anday ve Oktay Rıfat Horozcu ile birlikte, Garip Akımı'nın öncülerinden biri olan Orhan Veli Kanık, Türk şiirinin, ağır kalıplardan, klişeleşmiş söylemlerden, yoğun sanatsal kuramlardan bağımsızlaşması ve yenilenmesi gerektiğini savunmuş; ölçü-uyak gibi biçimleri terk etmiş; konuşma dilinin ve gündelik hayatın her konusunun şiire yansıtılabileceğini göstermiştir. Dünyaca ünlü La Fontaine‘in hikayelerini, şiirsel bir anlatımla Türkçeye çevirmiştir.

Yahya Kemal Beyatlı Hayatı


2 Aralık 1884'te Üsküp'te doğdu. 1 Kasım 1958'de İstanbul'da yaşamını yitirdi. Asıl ismi Ahmed Agâh. Üsküp Belediye Başkanı Nişli İbrahim Naci Bey'in oğlu. Annesi Nakiye Hanım ise şair Leskofcalı Galib'in yeğeni. Çocukluk yılları Üsküp'teki

İncir Reçeli


İncir Reçeli filmi 2011 yılında Halil Sezai'nin elinden çıkmış bir başyapıt. Konu ve kurgu klasik Türk filmlerine benzese de filme Halil Sezai ruhu girince sıradanlıktan uzak olmuş. İncir Reçeli sıradan aşk filmlerinin dışında.