Mim Nedir?


Mim, geleneksel bir blog kültürüdür. Yeni çıkan bir şey değildir, eskiden beri var olan bu blog kültürünün amacı bloglar arasında takipleşme ağı oluşturmaktır. Böylece yüzlerce blog yazısını bu ağ sayesinde okuyabilirsiniz.

Bir mim yazısında mimi başlatanın soruları yer alır ve blog yazarı soruları cevaplar. Yazının en üstüne kim tarafından mimlendiğini ve altına da kimlerin soruları cevaplaması gerektiğini yazar. Ve böylece bir yazıda birçok siteye bakacak kadar link bulursunuz. Diğer bloggerlar da başkalarını mimler ve geniş bir blog ağı oluşur.
Mim'in Amacı Nedir?

Blog yazarını daha iyi tanımak ve yeni bloglar keşfetmektir. Birden fazla konu hakkında mim oluşturulabilir. Örneğin ; kitaplar hakkında, hayaller hakkında, yazarın kişisel hayatı hakkında...

Bu trend günümüzde hâlâ devam ediyor ve birçok blogger tarafından uygulanıyor. Ben de geçenlerde bir mime katıldım ( buradan okuyabilirsiniz ). Gerçekten mim yazılarını okumak ve cevaplamak çok keyif verici. Sıradan blog yazılarından sıkılmış olanlar bu trendi takip edebilir. Keyifli bloglar.