İKİGAİ


Japonlar herkesin bir ikigaisi olduğuna inanır, her sabah yataktan kalkmaları için bir sebepleri vardır. Bu kitap da bizim ikigaimizi yani yaşama amacımızı keşfetmemize yardımcı oluyor. Uzun yaşamın sırlarını açıklıyor. Logoterapinin ne işe yaradığını ayrıntılarıyla anlatıyor.

İkigai kitabı, bir işe sıkı sıkı bağlanmamız için akışı sağlamamızı tavsiye ediyor. Akışı sağlamak için de uğraşırken zamanın nasıl geçtiğini anlayamadığımız bir uğraş bulmamızı açıkça söylüyor. Böylece hem yaptığımız işten zevk alıyoruz hem de çalışırken ruhsal olarak yorulmuyoruz ve bu işin sonunda başarı da kaçınılmaz oluyor tabi.

Uzun yaşam için gerekenlerden biri de ikigaimizi bulmak. Herkesin aslında yaşaması için bir amacı var veya uğruna ölebileceği bir şey. Sadece kendimizle başbaşa kalırsak ikigaimizi keşfedebiliriz. Ya da çevremizdeki olaylara ve yaşadığımız duygulara yoğunlaşarak.

İkigai kitabı dünya genelinde çok satanlar listesinde ve herkesin mutlaka okuması gereken kitaplardan biri. Ben okurken çok keyif aldım. Umarım siz de seversiniz kitabı.