Pankreas Adenokarsinom: Belirtileri ve Tedavisi

 

Pankreas Adenokarsinom: Belirtileri ve Tedavisi

EN ÖLÜMCÜL KANSERLERDEN İLK ÜÇÜ

Kanser pankreas adenokarsinomu birçok türleri arasında orta derecede yaygın nozolojik varlıktır. Bununla birlikte, vücut habis tümör dokular arasında bu adenokarsinom en sık meydana gelmektedir. Bu kanser türü gövdesini hattı ve bir tümör oluşturan atypically payını başlamak glandüler hücrelerin sürece olan katılımın ima eder.

Hastalık bezinin herhangi bir bölümünde lokalize, ama çoğu kanalları tıkar.
pankreas, bir salgı organıdır metabolizma ve sindirim önemli bir rol oynar. Bezi gıda işleme katkı pankreas bileşiminde, doku metabolizmasında rol oynayan hormonları ve birçok enzimler salgılar. Pankreas operasyonun ihlali insan vücudu için ciddi sonuçlara yol açar. İstatistikler pankreas kanseri için risk sigara içen ve içenlere yaşlı erkekler olduğunu göstermektedir.

Nedenleri Adenokarsinom

Aşağıdaki risk faktörleri ile pankreasın adenokarsinom gelişimi ile ilişkili Onkologlar:

  • Rejim Ve Diyet Ihlali. Yeme Yağlı, Abur Cubur, Ya Da Yiyecek Yöntemlerin Çokluğu Uyulmaması Bozulmasına Yol Açar Gelecekte Karmaşık Olabilir Pankreas Ve Inflamatuar Süreçlerin Geliştirilmesi, Kanseri.

  • Pernisiyöz Alışkanlıkları. Alkol Olumsuz Prostatın Çalışmasını Etkiler Ve Prensipte Sigara Herhangi Bir Yer Birkaç Kez Adenokarsinomu Riskini Artırır.
  • Genetik Yatkınlık. Uzun Ailesinin Herhangi Pankreas Kanserinin Varlığı Hastalığı Olasılığını Artırdığını, Istatistik Tarafından Kanıtlanmıştır.
  • Kalıtsal Hastalıklar. Burada Daha Büyük Bir Dereceye Kadar, Örneğin, Polipozis Veya Gardner Sendromu, Pankreas Iltihabı, Adenokarsinom Anlamında Söylenmiştir, Fakat Neden Olabilir.
  • Mide Ameliyatı Aktarılane. Böyle Manipülasyonlar Pankreasın Çalışmasını Etkileyebilir Ve Habis Yol Açar Sindirim Bozuklukları, Yol Açar.
  • Onkojenik Maddeler. Küçük Dozlarda Uzun Süre Vücudu Etkileyen Bazı Kimyasal Ya Da Zehirler, Kanser Işlemini Destekleyebilir.
  • Obezite Ve Egzersiz Eksikliği. Genellikle Sendromu Dispepsi Bileşenleridir.

Bütün bu faktörler, halk arasında adenokarsinom kanseri dağıtmak sadece muhtemel işaretler vardır. duktal veya hastalığın diğer formları anlamlı nedenleri henüz açıklanmadı.

Formları Adenokarsinom

atipik hücrelerin özel yapısına bağlı olarak, kanser gelişimini olumsuz az ya da çok ortaya çıkabilir. onkoloji sürecin Formlar histolojik inceleme ile belirlenir ve pankreas En tipiktir:

  • Pankreas Yüksek Dereceli Berrak Hücreli Adenokarsinom. Yeni Oluşan Doku Yapısı Mukus Içerisinde Lokalize Olan Kanal Kanserine Benzer.
  • Sümük Oluşumu Ile Yüksek Dereceli Berrak Hücreli Tümör. Bu Kanser Türü Çok Sayıda Kist Bulunması Içeride Salgı Olduğunu. Kistler Rüptüre Ve Mukus Ile Büyük Boşluklar Oluşturmak Üzere Bir Araya Gelebilir Ve.
  • Kötü Adenokarsinom Farklı. Bu Pankreas Kanseri Hücreleri Için Çeşitli Şekil Ve Boyutlarda Bir Özelliğidir. Bu Tümör Metastazı Büyük Bir Tehlike Dağılımını Kaynaklandığı Dan Öyle.
  • Skiröz Tümörü. Yeni Oluşan Doku Ancak Balçık Üretmek Için Hiç Yetisi Yoktur Ayrı Düzensiz Şekilli Yapılarla, Sadece Bez Hücreleri Temsil Edilir.
  • Ayrım Karsinoma. Böyle Adenokarsinom Şey Üretmek, Ama Çabuk Yakındaki Organları Vurmak Ve Kan Ve Lenf Vücuda Yayılır Yok.


Pankreas Adenokarsinomu Klinik Tablosu

Otomatik olarak nadiren pankreas tümörleri tespit hastalığa spesifik olmayan belirtiler ile karakterizedir olarak çalışır. Uzun bir süre nosology latent ilerler ve bir kişinin tat veya koku sadece ihlali algısını çizebilirsiniz. Bunun tek istisnası safra akışını verir ve sarılık görünümünü teşvik pankreas, adenokarsinom çalışıyor.
pankreatik adenokarsinom ek klinik bulgular:

  • (Nedeniyle Çıkış Kanallarının Blokajına) Kaşıntılı Deri Ve Mide Bulantısı;
  • Tipik Klinik (Şişkinlik, Acı, Herpes Karakter Bozuklukları Dışkı, Ağırlık) Pankreas Iltihabı;
  • Diyabet (Bozulmuş, Insülin Üretiminin Bir Sonucu Ve Poliüri, Polidipsi, Kilo Kaybı Ve Diğer Tipik Semptomları Ile Ortaya Çıkar);
  • (Adenokarsinom Ileri Durumlarda) Karın Veya Assit Akışkan Birikmesi;
  • Kürek Yayılan Doğru Epigastrik Bölgede Ağrı, Bel Kol;
  • Hazımsızlık Sendromu;
  • Uyku Hali, Uyuşukluk, Uykusuzluk (Zehirlenme, Tümör Doku Ürünlerinin Yaygın Semptomları);
  • Anemi Sendromu;
  • Türüne Göre Şişkin Abdominal Duvar Fıtıkları Neoplazmaları (Sadece Daha Büyük Boyutlarda Adenokarsinoma Ile).

diğer organlara tümör metastazı, ikincil ocak oluşan anatomik yapısının lezyonlar ile karakterize ek klinik işaretleri, yol açar.

Hastalığın Evresi

Kanser sürecinin aşamasına bağlıdır pankreas başının, vücudu ya da diğer yapıların adenokanserinde Terapötik önlemler. gelişimin dört aşamada karakterize Herhangi kanser:

  • Ilk. Adenokarsinom, Küçük Boyut (2 Cm) Ile Karakterize Edilir Ve Pankreas Ötesine Uzanmaz.
  • Ikinci. Hastalık Boyutu 2 Cm'den Fazla Için, Fakat Bitişik Anatomik Yapılarına Ve Metastazı Olmayan Filizlenme Olmayan Bir Neoplazmadır.
  • Üçüncü. Adenokarsinom Önümüzdeki Anatomik Yapıların Yetişir Ancak Abdominal Aorta Ve Superior Mezenterik Arter Isabet Etmez.
  • Dördüncü. Kanser Herhangi Bir Yer Bitişik Yapıların Veya Boyutlarına Filizlenme Olup Olmadığına Bakılmaksızın, Uzak Metastaz Ortaya Çıkmasının Ardından Son Aşamaya Gider.

Pankreas Adenokarsinom Teşhisi

GP adenokarsinom yardım aşağıdaki çalışmaları belirlemek:

  • Ultrason Muayenesi Karın Organları. Bu Tanı Yöntemi, Tümör, Konumu Ve Büyüklüğü Varlığını Ortaya Çıkaracaktır. Ayrıca, Doktor Yakından Aralıklı Modellerini Incelemek Ve Onlar Önemli Oranlarda Ulaşırsanız, Ikincil Odaklar Bulabilirsiniz.
  • Bilgisayarlı Tomografi. Doktor Adenokarsinom Ve Hastada Herhangi Bir Başka Tümör Olduğunu Iddia Ve Onkolog Göndermek Hakkı Yoktur Hangi Davranış Olmadan Muayene En Bilgilendirici Yöntemi. Tomogram Doğru Tümör Dokusu, Gövde, Tam Büyüklüğüne Ve Metastazların Varlığı Filizlenmeyi Derecesinin Lokalizasyonunu Göstermektedir.
  • Kan Biyokimyasal Analizi. Enzimler, Şekerler, Hormon Göstergeleri Pankreas Dekompansasyon Derecesini Gösterir. Adenokarsinom Hep Anatomik Yapı Ihlali Eşliğinde, Ancak Bu Demir Edilir Bu Çok Önemli Bir Işlev Yerine Getirir, Yani Değiştirme Tedavisi Gören Hemen Sonra Uygulanır Sonuçlar.
  • Anjiyografi. Yöntem Hassas Vasküler Çalışmaları Olan Kan Akımı Adenokarsinom Tespit Edilmesi Için Gerçekleştirilmiştir.
  • Laparoskopi. Yapmanıza Olanak Sağlar Teşhis Ve Tedavi Doğası, Cerrahi Manipülasyon Görsel Pankreas Durumunu Değerlendirmek.
Sadece histolojik inceleme ardından biyopsi yoluyla kurulan herhangi kökenli ve yerelleşme Kanser. laboratuvar onkolog tamamlanmasından olmadan doğanın tümör büyümeleri varlığının emin olamaz gibi adenokarsinom tanısı koymak hakkı yoktur. Tedavinin hızı doğrudan hastanın hayatına bağlı nerede Tek istisna acil durumlardır.

Tümörlerin Tedavisi Prensipleri

Pankreas adenokarsinomu başarılı tedavisi halen hastaların yaşam süresinin uzamasına yol açmaz şüphe bugüne kadar tümörü almak olarak kalır. Bu işlemin bir özelliği, kimyasal bir habis tümör hücre direnci, yani sitostatik kemoterapi ve ağır metaller gereksiz olduğu görülmektedir.

prostat adenokarsinomu 'nun tedavisi her aşaması için temel kökü ameliyattır. Çalışma sırasında çıkarılır:

  • Tamamen Pankreas Başı;
  • Tüm Onikiparmak Bağırsağı;
  • Safra Kesesi;
  • Safra Kanalının Bir Parçası;
  • Midenin Farklı Parçaları;
  • Yakındaki Lenf Düğümleri.
Manipülasyon sadece hastalıklı dokunun çıkarılmasını içerir, ancak aynı zamanda çeşitli anastomozların süperpozisyon ile elde edilir sindirim sistemi, bütünlüğünü geri yükleyin. hızla ilerleyen şiddetli diyabet yol açtığından Bezi nadiren tamamen kaldırıldı, Hangi durdurmak çok zordur. Ancak bazı durumlarda, doktor sadece seçim yok.

İlave tedaviler (ışın tedavisi ya da kombinasyon halinde kimyasal ilaçlar), sadece ameliyat için bir hazırlık olarak gerçekleştirilmektedir. Her iki yöntem de aynı anda kullanılır, fakat ilaç tedavisinin çok sayıda ilaç kullanımı ile tek tek şemasına göre seçilir. Bir doktor uyuşturucu asgari reaksiyon rakamlarını yakalamak tek yolu.

Dördüncü aşama pankreas kanseri hastasının hayatını ve klinik resmin rahatlama, ama artık uzatmak amaçlamaktadır palyatif bakım gerektirir. tedavi şeması sağlık nedenlerinden ötürü seçilen tümör ve ikincil odakların özelliklerine bağlı olarak değişir.

Tahmin Ve Pankreatik Adenokarsinom Önlenmesi Ile

Hatta erken tanı ve uygun tedavi ile, pankreas adenokarsinomu prognozu hayal kırıklığı kalır. Organ hızla etkilenir ve geri dönüşü olmayan hastaların bu yüzden, hatta bir iyileştirme durumunda, tam replasman tedavisi aktarılır. Onlar hormonları, enzimleri ve diğer birçok ilaç almak zorunda.

Onkologlar pankreas kanseri olan hastalara bir yıl veya yaşam ikisini ama artık verir. sadece 2 canlı başka 5 yıl olan 100 hastanın istatistiklerine göre.

Önleme olası risk faktörlerini, hem de doktora zamanında ziyaretini ortadan kaldırmaktır. Sindirim bozuklukları Herhangi belirtiler kanserin belirtileri olabilir, o yüzden doktor ziyaretini göz ardı etmeyin. Özellikle temkinli erkekler orta yaşlı bağımlılığı olan yaşlı olmalıdır.

Be First to Post Comment !
Yorum Gönder