Neden Ankara Fen Lisesi


Ankara Fen Lisesini tercih etmek isteyen arkadaşlarıma diyeyim önce; buraya gelmeden önce çok fazla hayal kurmayın. Çünkü AFL beklediğinizden çok çok farklı bir yer. Çok seveceğinizi söyleyemem, okula hayran olanları da bir türlü anlamış değilim. Muhtemelen ilk günlerin havası..

Arkadaş ortamı, yurt ortamı, orman tabii ki müthiş; ancak dersler ve öğretmenler hakkında aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. İdealist öğretmenler tabii ki var, ancak sayıları bir elin parmaklarını geçmez.

Başarısızlığı kaldıramayan yapınız varsa AFL size çok iyi gelmeyebilir. Çünkü burada karşılaşacağınız sınavlar, derslerin Türkiye'deki diğer liselerde olduğunu hiç düşünmüyorum. The Fen Lisesi yani...

Eğer, ben lisede yatmak istiyorum, gezip eğlenmek, konserlerde coşmak istiyorum diyorsanız ve Ankaralıysanız yeriniz AFL değil muhtemelen AAAL'dir; ancak AFL li öğrencileri her gördüğünüzde hissedeceklerinizi de göze almalısınız.

Kısaca: Yararlanmasını bilene çok şey veren, ancak sizi iyi bir hırpalayan lisedir. Hazırlıklıysanız ve çok istiyorsanız, bekliyoruz Fentepe'ye :)) 

Yukarıdaki yorum bir Ankara Fen Liseliye ait. Türkiyenin en iyi 3. ve Ankaranın en iyi lisesi. Geçen seneki taban puanı 464 ve yüzdelik dilimi 0.1 dir.