Bu Yıl Beğendiğim 5 Kitap


John Green İlk Aşk 


John Green'in 2006 yılında çıkardığı bu kitap, aşktan çok biraz da fonksiyonu anlatıyor. Bir karakter gözünden anlatılan kitap, dahi bir çocuğun aşk hayatını anlatıyor. Çocuk aşk fonksiyonu çizmeye çalışıyor. Ve çocuğun aşk hayatındaki başarısız denemelerini
görüyoruz kitapta.

Herman Hesse Çarklar Arasında 


Herman' ın hayatından paralellikler taşıyan bu kitap, ergen bir çocuğun yaşadığı zorlukları ve arkadaşıyla tanışması üzerine hayatının nasıl değiştiğini anlatıyor. Kitabı özel yapan konusu değil, oradaki başarılı betimlemelerdir. Göl kenarı ve balık tutma sembolizmleri anlamlarının dışında kullanılmış.

Franz Kafka Dönüşüm 


Franz Kafka ile birebir benzer olan kitaptaki karakter, Kafka'nın ruh halini ve yaşadığı ortamı anlatıyor. Babasına karşı bakış açısını kitapta da görebiliyoruz. Ve Milena'ya Mektuplar'da kendini hastalıklı bir böcek olarak görmesiyle bu kitaptaki hamam böceği karakteri tesadüf değil. Mükemmel bir kitap.

Wilhelm Rich Dinle Küçük Adam


Yazarın insanlara üstten bakması bu kitabı bir üst noktaya taşımıştır. İnsanları ağır bir dille eleştiriyor ve bize ayna tutarak karakterimizi görmemize yardımcı oluyor. Ve bize kitap boyunca küçük adamlar diye sesleniyor yazar. Küçük adamların ne olduğunu tanımlıyor. Oku, küçük adam çünkü bu büyük bir kitap.

Ahmet Ümit Beyoğlu Rapsodisi 


Ahmet Ümit'in sıra dışı romanlarından biridir Beyoğlu Rapsodisi, Sis ve Gece' den sonra en çok ses getiren romanıdır. Üç arkadaşın ölümsüz olma hayaline kapılması sonucu fotoğraf galerisi açma yolundaki gayretleri ve küçük sürprizlerle bizi karşılıyor. Ölümsüz olmak için ölmek gerekir sözü de bu kitabın temel taşıdır. Eminim bu kitap size çok şey katacaktır.