Yaşamak Güzel Şey


      Beni en çok etkileyen filmdi. Müfit Can filmde reklam ajansında çalışan pısırık bir adam rolünde oynuyor. Bir karısı ve bir de kızı olan Müfit`in çizgilere basma hastalığı vardır.
Sıkıntılı bir hayatın içinde olan Müfit öleceğini öğreniyor ve filmin sonu tam ortasında veriliyor. `  Hayat bir film değildir hiç ummadığınız anda bitebilir. ' bu söz film açısından çok etkileyiciydi. Filmin en heyecanlı dakikaları Müfit' in öleceğini öğrendiğinden sonra başlıyor. Sonunda beklenen oluyor ve Müfit yaşama gözlerini yumuyor.
        Felsefi, dramatik ve komedi türünde bir filmdi. ' Yaşamak görevdir bu yangın yerinde, yaşamak insan kalarak.' sözleri ve replikleri bu filmi özetliyor.

        Müfit Can Saçıntı'nın üçüncü filmidir. 2017 yılında vizyona giren film, İstanbul'da çekilmiştir. Müfit Can Saçıntı'nın oyunculuğu filme güzel bir hava katmış. Müfit Can Saçıntı hem oyuncu hem de yönetmendir. 5 Mart 1968 tarihinde Çorum, Sungurlu'da doğmuştur. Babasının astsubay olması ve tayinleri dolayısı ile ilkokulu 7 ayrı okulda bitirdi. Ortaokulu Doğubeyazıt'ta, liseyi İstanbul Kartal'da bitirdi. Birçok başarılı dizinin de senaristidir. 'Yaşamak Güzel Şey' onun başarılı filmlerinden biri.