1.
Sindirim Sistemine Giriş
2.
Sindirim sistemi hakkında genel bilgiler
3.
Ağız Anatomisi ve Tükrük Bezleri
4.
Ağız boşluğu
5.
Sert damak
6.
Yumuşak damak
7.
Dişler ve dişlerin çıkma zamanları
8.
Dil, dil kasları ve dil papillaları
9.
Tükrük bezleri (gl. parotidea, gl.
submandibularis, gl. sublingualis)
10.
Boğaz (fauces)
11.
Waldeyer'in lenfatik halkası
12.
Pharynx, Oesophagus
13.
Pharynx yerleşimi, komşulukları ve bölümleri
14.
Pharynx iç yapısı ve kasları
15.
Mide
16.
Midenin şekli ve pozisyonu
17.
Midenin giriş ve çıkış pozisyonları
18.
Midenin yüzleri ve kenarları
19.
Midenin bölümleri
20.
Midenin yapısı
21.
Midenin damarları, sinirleri ve lenf drenajı
22.
İnce Barsaklar
23.
Duodenum
24.
Jejunum
25.
Ileum
26.
Jejunum ve ileum arasındaki farklar
27.
Mesenterium
28.
Diverticulum ilei (Meckel divertikülü)
29.
İnce barsakların yapısı
30.
Plicae circulares (Kerckring plikaları)
31.
Villi intestinales
32.
Noduli lymhoidei solitarii (Peyer bezleri)
33.
Noduli lymhoidei aggregati (Peyer plakları,
tonsilla intestinalis)
34.
İnce barsakların arterleri, venleri ve sinirleri
35.
Kalın Barsaklar
36.
Caecum
37.
Appendix vermiformis
38.
Colon ascendens
39.
Colon transversum
40.
Colon descendens
41.
Colon sigmoideum
42.
Rectum
43.
Canalis analis
44.
Defekasyon
45.
Kalın barsağın yapısı
46.
Rectum ve canalis analis'in damar ve sinirleri
47.
Karın Ön Duvarı ve Inguinal Kanal
48.
Karın boşluğu topografisi
49.
Karın ön ve yan duvarı kasları
50.
Karın ön ve yan duvarı iç yüzü
51.
Lakunalar
52.
Karın duvarının zayıf noktaları
53.
Inguinal kanal
54.
Direkt inguinal herni
55.
İndirekt inguinal herni
56.
Karaciğer, Safra Kesesi ve Safra Yolları
57.
Karaciğerin yüzleri, kenarları ve projeksiyonu
58.
Karaciğerin lobları
59.
Karaciğerin bağları
60.
Karaciğeri yerinde tutan faktörler
61.
Karaciğerin ince yapısı
62.
Karaciğerin damarları, sinirleri ve lenf drenajı
63.
Safra kesesi anatomisi ve safra yolları
64.
Safra kesesinin doluş ve boşalış mekanizması
65.
Safra kesesinin damar, sinir ve lenf drenajı
66.
Pankreas, Dalak ve Portal Sistem
67.
Pankreas'ın bölümleri ve komşulukları
68.
Pankreas'ın kanalları
69.
Pankreas'ın periton durumu
70.
Pankreas'ın damar, sinir ve lenf drenajı
71.
Dalak'ın yüzleri, kenarları ve komşulukları
72.
Dalak'ın yapısı
73.
Dalak'ın damar sinir ve lenf drenajı
74.
Hepatik portal sistem, v. portae hepatis
75.
V. portae hepatis'in dalları
76.
Kollateral dolaşım (porto-kav anastomozlar)
77.
Karın Arka Duvarı Anatomisi ve Periton
78.
Karın arka duvarı anatomisi
79.
Periton, periton oluşumları, çıkmazları ve
mesenterium
80.
Omentum (epiplon), omentum majus ve minus
81.
Peritoneal bağlar
82.
Peritoneal plikalar
83.
Bursa omentalis
84.
Peritoneum'un özel bölgeleri
85.
Peritoneum'un damar ve sinirleri
86. Sindirim
Sisteminin Klinik Anatomisi
87.
Sindirim kanalının gelişimi
88.
4.haftadan itibaren kıvrılmaya başlayan
embriyonun, bu kıvrılmasının sonuçlarından birisi de primitif barsak
oluluşumudur.
89.
Primitif barsak kraniyalde orofaringeal membran,
kaudalde kloakal membranla kapalıdı
90.
Embriyonun sefalik-kaudal yönde katlanması
sonucu ön barsak ve son barsak, lateral katlanması sonucu orta barsak gelişir.
91.
Bu ilkel barsak vitellüs kesesi ile ilişkisini
sürdürür.
92.
Vitellüs kesesinin içini endoderm döşediğini bilmeli
93.
Ağız Boşluğu ve Diş Gelişimi
94.
Ektodermin üzerini örten nöral krista
mezenşiminin uyarısı ile gelişim başlar
95.
Bütün dişler aynı anda gelişmeye başlamadıkları
bilinmeli
96.
İlk diş tomurcukları,ön alt çenede belirir
97.
Sonra üst ön çenede görülür
98.
Daha sonra her iki çenede arkaya doğru gelişir.
99.
Mide ve Barsakların Gelişimi
100.
Özofagusun geliştiği ön barsağın kaudalinde bir
takım dilatasyonlar olur.Dorsal kısım ventral kısma göre daha fazla dilate
olur.
101.
Dorsal kısım büyük kurvaturu
102.
Ventral kısım küçük kurvaturu , oluşturur.
103.
Mide uzun ekseni etrafında saat yönünde 90°lik
dönüş yapar.Bu dönüşle ventrali sağa, dorsali sola gelir.Bu durum midenin ön
yüzünün n.vagus sinister, arka yüzünün n,vagus dexterle uyarılmasını açıklar.
104.
Midenin sefalik kısmı aşağı doğru rotasyon, kaudal
kısmı yukarı doğru rotasyon yaptığını bilmeli
105.
K.ciğer, Safra Kesesi, Pank. ve Tükrük
Bezlerinin Gelişimi
106.
Ön barsağın kaudal kısmı ve orta barsağın
kraniyal kısmından gelişir.
107.
Duodenum düz bir boru iken rotasyona uğrayarak C
şeklini alır.
108.
Epitel hücrelerinin çoğalmasıyla birlikte önce
tıkanır.Ancak embriyolojik dönemin sonunda epitelyum hücrelerinin dejenere
olmasıyla tekrar rekanalize olur.
109.
4.haftada ön barsağın kaudal kısmından bir
divertikulum ( tomurcuk )ortaya çıkar.Bu tomurcuk septum transversuma uzanır ve
kaudal( büyük ),kraniyal( küçük ) olmak üzere iki parçaya ayrılır. Kaudal
Karaciğer
110.
Kraniyal Safra Kesesi ve Yolları, oluşur. Bu
gelişim bilinmeli
111.
Ağız, Dil ve Dudak Histoloji
112.
Ağız boşlugu kuşatan epitel nedir
113.
Deri dudak ve ağız boşluğundaki histolojik
özellikler nasıldır
114.
Dudaklarda ha ngi özellik ön plana çıkmıştır
115.
Dilin kasları ve epitel, papilla ne demek
bilinmeli
116.
Dudak kaç bölgede incelenir
117.
Tükürük Bezlerinin Histolojisi
118.
Tükrük bezleri kaç grupta incelenir bilmeli
119.
Gll. Sublingualis ve parotis bezi nasıl
ayırtedilir.
120.
Gll. Submandibularis nerede bulunur ve salgısı
nasıldır
121.
Tükürük bezleri hangi kısımda incelenir
122.
Başkaca tükrük nerelerde yapılabilir bilinmeli
123.
Diş Histolojisi
124.
Diş kaç kısımda incelenir
125.
Pulpa neresi ve ne özelliktedir
126.
Mine neresidir ve yapısı nasıldır
127.
Pulpa, odontoblast ve ameloblast terimlerini
bilinmelidir
128.
Diş eti nereden bağlanır, nasıl zedelenir
129.
Orofarinks ve Özefagus Histolojisi
130.
Orofarinks neresi ve ne özelliktedir
131.
Özofagus ile ilişkili kısımlar nereler ve nasıl özellikler
vardır
132.
Özofagus epiteli ve bağ dokusu nasıldır
133.
Her iki yapının diğer bağlantıları nasıldır,
bilinmeli
134.
Mide Histolojisi
135.
Mide kaç kısımda incelenir
136.
Duvar yapısı nasıldır
137.
Hücreleri nelerdir
138.
Hangi hücreler neler salğılar bilinmeli
139.
İnce Barsakların Histolojisi
140.
Bağırsak kaç kısımda incelenir
141.
Deudonum, jejenum ve ileum kısımları birbirinden
ne denli farklıdır
142.
Hangi hücreler bulunur neler salğılar bilinmeli
143.
Bagırsak nasıl kaslarla bağlantılıdır
144.
Karaciğer Histolojisi
145.
Karaciğer nerde ve kaç kısımda incelenir
146.
Hangi hücreler bulunur neler salğılar bilinmeli
147.
Karaciğerin yapısı ve diğer bağlantıları
nasıldır, bilinmeli
148.
Enerji denince karaciğer ne yapmaktadır
149.
Yağ ve safra özellikleri nelerdir, bilinmeli
150.
Pankreas Histolojisi
151.
Pankreas bezi nerde ve kaç kısımda incelenir
152.
Langerhans adacıkları ne işe yarar
153.
Ekzokrin pancreas ne demektir
154.
Hücre ve salgilama fonksiyonları nasıldır,
bilinmeli
155.
Kalın Barsakların Histolojisi
156.
Kalın bağırsak kaç kısımda incelenir
157.
Kalın barsak mukozası ne denli farklıdır
158.
Hangi hücreler bulunur neler salğılar, bilinmeli
159.
Bağırsak nasıl kaslarla ve boşaltımın son
kısmıyla bağlantılıdır. Önemli olduğu bilinmeli
160.
Sindirim Fizyolojisine Giriş ve Enterik Sinir
Sistemi
161.
Gastrointestinal duvarın fizyolojik anatomisini
açıklar
162.
Gastrointestinal refleksleri açıklar
163.
Gastrointestinal motilitenin hormonal kontrolünü
açıklar
164.
Gastrointestinal sistemdeki hareketlerin
fonksiyonel tiplerini açıklar
165.
Sindirim sistemi kan dolaşımının esaslarını
açıklar
166.
Gastrointestinal kan donanımın anatomisini açıklar
167.
Gastrointestinal kan akışı üzerine bağırsak
aktivitesi ve metabolik faktörlerin etkisini açıklar
168.
Gastrointestinal kan akışın nöronal kontrolünü
açıklar
169.
Besinlerin Sindirim Kanalında Taşınması
170.
Besin maddelerinin alınmasında açlık ve iştahın
önemini açıklar
171.
Çiğneme refleksinin düzenlenmesi,çiğneme kasları
ve çiğnemede dişlerin rolünü açıklar
172.
Yutmanın düzenlenmesi ve yutmanın evrelerini
açıklar
173.
Midenin depolama fonksiyonu anlatır
174.
Midede besinlerin karıştırılması ve ileriye
itilmesini açıklar
175.
Midenin açlık kasılmaları ve mide boşalmasını
düzenlenmesini açıklar
176.
Midenin açlık kasılmaları ve mide boşalmasını
düzenlenmesini açıklar
177.
Bağırsaklardaki
karıştırıcı ve ileri itime hareketlerini açıklar
178.
Bağırsaklardaki peristaltik hareketin sinirsel
ve hormonal kontrolünü açıklar
179.
İleoçekal valvın fonksiyonu ve ileoçekal
sfinkterin geribildirim kontrolünü açıklar
180.
Kolondaki karıştırıcı ve ileriye itilme
hareketleri açıklar
181.
Gastrokolik ve duodenokolik refleksleri açıklar
182.
Defekasyon refleksini açıklar
183.
Bağırsak refleksini etkileyen diğer refleksleri
açıklar
184.
Sindirim Kanalının Salgı İşlevleri
185.
Sindirim sisteminde salgı yapan bez tiplerini
açıklar
186.
Sindirim sistemindeki bezlerin uyarılmasının
temel mekanizmalarını açıklar
187.
Sekresyonun otonomik uyarılmasını açıklar
188.
Tükürüğün sekresyonu ve tükürükdeki iyonların
sekresyonu açıklar
189.
Tükürük sekresyonun nöronal düzenlenmesini
açıklar
190.
Gastrik sekresyonun özellikleri ve
düzenlenmesini açıklar
191.
Pankreas enzim ve tampon sekresyonun özellikleri
ve düzenlenmesini açıklar
192.
Pankreas sekresyonun fazların açıklar
193.
Karaciğerin safra sekresyonu ve safra
sekresyonun fizyolojik anatomisini açıklar
194.
Safra kesesinde safranın yoğunlaştırılması ve
depolanmasını anlatır
195.
Safra kesesinin boşalmasını tanımlar
196.
Yağların sindirim ve absorbsiyonunda safra
tuzlarının fonksiyonu açıklar
197.
İnce bağırsakların sekresyonlarını tanımlar
198.
Kalın bağırsaklar tarafından mukus sekresyonu ve
irritasyona kalın bağırsakların verdiği yanıtları açıklar
199.
Gastrointestinal Kanalda Sindirim ve Emilim
200.
Değişik besin maddelerinin sindirimini açıklar
201.
Ağızda ve midede karbonhidratların sindirimini
açıklar
202.
İnce bağırsaklarda karbonhidrat sindirimini
anlatır
203.
Midede proteinlerin sindirimini açıklar
204.
protein sindiriminde pankreatik proteolitik
enzimlerin önemini açıklar
205.
İnce bağırsak villil duvarındaki
enterositlerdeki peptidazlar tarafından peptidlerin sindirimini açıklar
206.
Yağların sindirimini açıklar
207.
İnce bağırsaklartda yağların sindirimini
tanımlar
208.
İnce bağırsaklarda yağların sindirimini açıklar
209.
Yağ sindiriminde safra asitleri ve lesitinin
önemini,pankreatik lipazın yağ sindirimdeki önemini açıklar
210.
Safra tuzlarını oluşturdukları misellerle Yağ
sindiriminin hızlandırmasını açılar
211.
Gastrointestinal absorbsiyonun açıklar
212.
İnce bağırsak ve kalın bağırsaklardaki
absorbsiyonu açıklar
213.
Bakır metabolizması
214.
Gastrointestinal sistemin değişik bölümlerinde
kanaldaki besin maddeleri,su,vitamin ve elektrolitlerin absorbsiyonu açıklar
215.
Gastrointestinal sistemdeki gazları açıklar
216.
karbonhidrat metabolizması ve adenozin
trifosfatın oluşmasını açıklar
217.
Karbonhidrat metabolizmasında glikozun önemini
açıklar
218.
Hücre membranında glikozun taşınması ve
insülinin membranlarda glikozun taşınmasındaki önemini açıklar
219.
Kas ve karaciğerde glikozun depolanmasını
tanımlar
220.
Glikolitik yoldan glikozdan enerjinin serbestleşmesini
açıklar
221.
Enerjinin anareobik salınmasını açıklar
222.
Gukoneogenesisi açıklar
223.
Yağ metabolizmasını açıklar
224.
Vücut sıvılarında lipitlerin taşınmasını
tanımlar
225.
Şilomikronların yapısı ve kandan
uzaklaştırılmasını açıklar
226.
Yağ depolarını sayar
227.
Enerji için trigliseritlerin kullanılmasını
açıklar
228.
Karaciğerde asetoasetik asidin oluşması ve kanda
taşınmasını açıklar
229.
Karbonhidratlardan ve proteinlerden trigliserit
sentezini tanımlar
230.
Trigliseritlerden enerjinin serbestlenmesinin
düzenlenmesini açıklar
231.
Obeziteyi açıklar
232.
Fosfolipit ve kolesterol yapımı ve kullanımını
açıklar
233.
Plasma kolesterol konsantrasyonu etkilşyen
faktörleri ve kolesterol konsantrasyonun kontrol geribildirim mekanizmasını
açıklara
234.
Aterosklerosiz önemi ve kolesterol ve
fosfolipitlerin ataerosklerosizdaki
rollerini açıklar
235.
Aterosklerosiz için risk faktörleri ve
aterosklerosiz'in önlenmesini tanımlar
236.
Protein metabolizmasını açıklar
237.
Aminoasitlerin taşınması ve depolanmasını
açıklar
238.
Plasma proteinlerin fonksiyonel rollerini
tanımlar
239.
Esansiyel ve nonesansiyel aminoasitleri sayar
240.
Proteinlerin enerji kaynağı olarak
kullanılmasını açıklar
241.
Potein metabolizmasının hormonal düzenlenmesi
242.
Gastrointestinal Hastalıkların Fizyopatolojisi
243.
Özofagus ve yutmada ki bozukluğu açıklar
244.
Mİdede ki bozuklukları açıklar
245.
İnce bağırsaklarda ki bozuklukları açıklar
246.
Kalın bağırsaklarda ki bozuklukları açıklar
247.
Gastrointestinal sistemin genel bozukluklarını
açıklar
248.
Mide bulantısını açıklar
249.
Gastrointestinal tıkanmaları açıklar
250.
Karaciğerin Fonksiyonları
251.
Karaciğerin sindirim sistemindeki işlevlerini
açıklar
252.
Karaciğerin fizyolojik anatomisini anlatır
253.
Karaciğer regenerasyonun düzenlenmesini açıklar
254.
Hepatik makrofaj sistemin kan temizleyici
fonksiyonu anlatır
255.
Karaciğerin metabolik fonksiyonlarını açıklar
256.
Klinik tanı enstrumanı olarak safrada bilirubin
değerlerinin önemini açıklar
257.
Beslenmenin Düzenlenmesi
258.
Dengeli beslenme,beslenmenin
düzenlenmesi,obezite ve açlık,vitaminler ve minerallerin insanın sağlık
yaşamındaki önemini açıklar
259.
Dengeli beslenmenin önemini açıklar
260.
Besin girişi ve enerji depolanmasının
düzenlenmesini açıklar
261.
Obezite nedenlerini ve obezite karşı mücadele
yöntemlerini açıklar
262.
Obezitenin zıtı olan durumları açıklar
263.
Açlık olayını
ve açlıkta vitamin eksikliğini açıklar
264.
Vitaminleri sınıflandırır , normal yaşamda
önemlerini ve eksikliklerinin yol açtığı durumları açıklar
265.
Minerallerin yaşamdaki önemlerini açıklar
266.
Metabolizma Hızı
267.
Besin maddelerinden enerjinin elde edilmesi ve
metabolik hızı açıklar
268.
Temel besinler tüketilmesi ile enerjinin elde
edilmesini açıklar
269.
ATP enerjinin vücuttaki kullanım alanlarını
anlatır
270.
Aerobik ve anaerobik enerji elde edilme
mekanizmalarını açıklar
271.
Hücrede enerji serbestleşmesinin kontrolünü
anlatır
272.
Metabolik hızı anlatır ve vücut metabolik hız
ölçülmesi yöntemlerini açıklar
273.
Enerji çıkışını etkileyen faktörleri sınıflar
274.
Fiziksel aktivite ve besin maddelerin
işlenmesinde enerjinin önemini açıklar
275.
Titreme olmaksızın enerji kullanımında sempatik
stimulasyonun rolünü açıklar
276.
Vücut Isısının Düzenlenmesi
277.
Vücut ısısının düzenlenmesi ve ateşin sağlıklı
yaşamdaki önemini açıklar
278.
Vücut ve deri ısılarını ayırır
279.
Vücut ısısının ısı üretim ve ısı kaybının
dengelenmesi ile kontrol edildiğini açıklar
280.
Terleme ve otonom sinir sistemi tarafından
terlemenin düzenlenmesini açıklar
281.
Aklimatizasyonda aldosteronun rolünü açıklar
282.
Vücut ısısının düzenlenmesinde hipotalamusun
rolünü açıklar
283.
Isı düzenlenmesinde ayar noktası kavramını
açıklar
284.
Vücut sısı düzenlenmesinde davranışsal kontrolü
açıklar
285.
Vücut ısı düzenlenmesindeki anormallikleri
açıklar
286.
Glukoneogenez
287.
Glukoneogenezin tanımını yapabilmeli
288.
Glukoneogenezin önemini bilmeli
289.
Glukoneogenez reaksiyonlarını bilmeli
290.
Glukoneogenez substratlarını bilmeli
291.
Glukoneogenez regülasyonunu bilmelidir
292.
Glikojen Sentez ve Yıkılımı
293.
Glikojenin yapısını bilmeli
294.
Glikojenin hangi dokularda depolandığını bilmeli
295.
Glikojen metabolizması ve önemini bilmeli
296.
Glikojen sentez reaksiyonlarını bilmeli
297.
Glikojen yıkım reaksiyonlarını bilmeli
298.
Glikojen metabolizmasının kontrolünü
tanımlayabilmeli
299.
Karbonhidrat Metabolizma Bozuklukları ve
Diabetes Mellitus Tanı Testleri
300.
K.hidrat metabolizma bozukluklarını
sınıflandırabilmeli
301.
K.hidrat emilim bozukluklarına sebep olan enzim
kusurlarını bilmeli
302.
K.hidrat dönüşüm bozuklukları hakkında bilgi
verebilmeli
303.
K.hidrat depolama bozuklukları hakkında bilgi
verebilmeli
304.
Mukopolisakkaridozları tanımlayabilmeli, önemli
mukopolisakkaridozlar hakkında bilgi verebilmeli
305.
K.hidrat kullanım bozukluklarının sebep olduğu
hastalıkları açıklayabilmeli
306.
Diabetes mellitus çeşitlerini ve sebeplerini
açıklayabilmeli
307.
Diabetes mellitus tanı kriterlerini sayabilmeli
308.
Lipid Metabolizması
309.
Diyetle alınan lipidler, sindirimleri,
bağırsaktan emilimleri ve lenf sıvısı ve kanda taşınımlarını açıklayabilmeli
310.
Lipoprotein tipleri, sınıflandırılmaları ve
özelliklerini bilmeli
311.
Lipidlerin kanda lipoprotein halinde taşınmasını
bilmeli
312.
Apolipoprotein tipleri ve özelliklerini bilmeli
313.
Lipoprotein tayin yöntemleri (lipoprotein
elektroforezi ve ultrasantrifüj yöntemleri)hakkında bilgi verebilmeli
314.
Lipoproteinlerin metabolizmasını anlatabilmeli
315.
Lipoprotein sentez ve yıkılımlarını
açıklayabilmeli
316.
Lipid Metabolizma Bozuklukları
317.
Lipid ve lipoprotein metabolizması
bozukluklarına yol açan primer ve sekonder nedenleri sayabilmeli
318.
Başlıca lipid ve lipoprotein metabolizması
patolojilerini açıklayabilmeli
319.
Lipid ve lipoprotein metabolizma bozukluklarının
biyokimyasal mekanizmaları ve temellerini bilmeli
320.
Hiperlipoproteinemileri tanımlayabilmeli
321.
Hiperlipoproteinemi tipleri ve
hiperlipoproteinemi tiplendirmesinde kullanılan biyokimyasal analiz yöntemlerini
bilmeli
322.
Hipolipoproteinemi tipleri ve nedenlerini
anlatabilmeli
323.
Hipobetalipoproteinemi hakkında bilgi
verebilmeli
324.
Lipid ve lipoprotein metabolizması ile ilgili
tanı (diagnoz) ve takipte kullanılan (prognoz) biyokimyasal tanı yöntemleri
hakkında bilgi verebilmeli
325.
Alkol Metabolizması ve Biyokimyasal Etkileri
326.
Etil alkolün emilini açıklayabilmeli
327.
Etil alkol metabolizmasını açıklayabilmeli
328.
Etil alkol metabolizmasında görevli enzimleri
bilmeli
329.
Etil alkolün metabolizmada meydana getirdiği biyokimyasal
etkileri açıklayabilmeli
330.
Protein ve Aminoasit Metabolizma Bozuklukları
331.
Serum proteinlerine ilişkin bozuklukları bilmeli
332.
Kwashiorkor ve marasmus ile Beslenim eksikliği
(malnutrisyon) ile ilgili durumları açıklayabilmeli
333.
Üre döngüsü bozukluklarını bilmeli
334.
Dallı zincirli aminoasit metabolizma
bozukluklarını bilmeli
335.
Kükürtlü amino asitler ile ilgili kalıtsal
hastalıkları bilmeli
336.
Prolin ve hidroksiprolin metabolizma
bozukluklarını bilmeli
337.
Histidin metabolizması bozukluklarını bilmeli
338.
Lizin metabolizma kusurlarını bilmeli
339.
Fenilalanin ve tirozin metabolizması kusurlarını
bilmeli
340.
Fenilketonüri hakkında bilgi verebilmeli
341.
Alkaptonüri hakkında bilgi sahibi olmalı
342.
Triptofan metabolizması bozukluğunu bilmeli
343.
Ksenobiyotik Metabolizması
344.
Ksenobiyotikleri tanımlayabilmeli
345.
Ksenobiyotiklerin türlerini ve vücuda giriş
yollarını sayabilmeli
346.
Ksenobiyotiklerin hangi dokularda metabolize
edildiğini bilmeli
347.
Ksenobiyotiklerin hücre düzeyinde nasıl
işlendiğini anlatabilmeli (Faz I ve Faz II reaksiyonları)
348.
Sitokrom P450 enzimleri hakkında bilgi sahibi
olmalı
349.
Ksenobiyotikleri metabolize eden enzim aktivitelerini etkileyen faktörleri
sayabilmeli
350.
Ksenobiyotik metabolizmasının farmakoloji,
ilaçlar, toksikoloji, kanser ile ilişkilerini kavrayabilmeli
351.
Demir Metabolizması ve Bozuklukları
352.
Demirin önemini açıklayabilmeli
353.
Demirin taşınması ve depolanması hakkında bilgi
verebilmeli
354.
Demirin metabolizması hakkında temel verileri
belirtebilmelidir
355.
Demir eksikliğine bağlı bozukluları
açıklayabilmeli
356.
Demirin oluşumuna girdiği temel yapıları
söyleyebilmeli
357.
Vitamin B12, Folat Metabolizması ve Bozuklukları
358.
Vitamin B12’nin yapısını bilmeli
359.
Vitamin B12 kaynaklarını bilmeli
360.
Vitamin B12’nin emilimini açıklayabilmeli
361.
Vitamin B12’nin metabolizmasını bilmeli
362.
Vitamin B12’nin atılımını açıklayabilmeli
363.
Vitamin B12’nin metabolizmada kullanım yerlerini
bilmeli
364.
Vitamin B12 eksikliğinde ortaya çıkan
bozuklukları açıklayabilmeli
365.
Folik asidin yapısını bilmeli
366.
Folat kaynaklarını bilmeli
367.
Folatın metabolizmasını bilmeli
368.
Folatın metabolizmada kullanım yerlerini bilmeli
369.
Folat eksikliğinde ortaya çıkan bozuklukları
açıklayabilmeli
370.
GİS Hastalıklarının Biyokimyası
371.
Hepatobiliyer hastalıklarda kullanılan
biyokimyasal testler hakkında bilgi verebilmeli
372.
Malabsorpsiyon testleri hakkında bilgi
verebilmeli
373.
Pankreasın ekzokrin fonksiyon testleri hakkında
bilgi verebilmeli
374.
İmmünolojiye Giriş ve Temel Kavramlar
375.
İmmünitenin ve immün yanıtın tanımını yapabilmeli
376.
İmmun sistemin komponentlerini ve özelliklerini
bilmeli
377.
Antijenin tanımını yapabilmeli ve antijenin
immünojenik derecesine etki eden faktörleri sıralayabilmeli
378.
Antijen ile immünojen arasındaki farkları
bilmeli
379.
Endositoz, pinositoz, fagositoz ve opsonizasyon
terimlerini açıklayabilmeli
380.
Edinsel bağışıklığı tanımlayabilmeli ve
türlerini açıklayabilmeli
381.
Aktif bağışıklık
tanımını yapabilmeli, çeşitlerini ve oluşum mekanizmalarını
açıklayabilmeli
382.
Pasif bağışıklığın tanımını yapabilmeli,
çeşitlerini ve oluşum mekanizmalarını açıklayabilmeli
383.
Antijenlerin çeşitlerini bilmeli ve özelliklerini
söyleyebilmeli
384.
Hücresel ve humoral bağışıklığı tanımlayıp
aradaki farkları açıklayabilmeli
385.
Doğal Direnç Mekanizmaları
386.
Konakta mevcut olan doğal direncin tanımını yapabilmeli
mekanizmalarını söyleyebilmeli
387.
Doğal direncin temel unsurlarını sıralayabilmeli
388.
Özgül olmayan doğal direnç mekanizmalarını ve bileşenlerini sıralayabilmeli
389.
Vücut sıvılarındaki koruyucu etmenleri ve
özelliklerini söyleyebilmeli
390.
Kompleman ve interferon terimlerini
açıklayabilmeli ve fonksiyonlarını bilmeli
391.
Özgül doğal direnci tanımlayabilmeli ve bu
dirence etki eden faktörleri açıklayabilmeli
392.
Lizozim ve
properdin tanımlayabilmeli konak savunmasındaki fonksiyonlarını
sıralayabilmeli
393.
Adoptif immünitenin özelliklerini ve
mekanizmasını bilmeli
394.
İmmün Cevapta Rol Alan Organ ve Hücreler
395.
Savunma mekanizmalarından bariyer ,doğal
yanıtı,antijene özgü bağışık yanıt tanımlarını bilmeli
396.
Sitokinler ve kemokinleri bilmeli
397.
Sitokinler ve kemokinleri kaynak ve ana
hedeflerini bilmeli
398.
Sitokinler ve kemokinleri fonksiyonlarını
bilmeli
399.
Sitokin üreten ana hücreler ve ürettikleri
sitokinleri bilmeli
400.
Bağışık yanıtta yer alan hücrelerin morfolojisi
ve kökenini bilmeli
401.
Primer lenfoid organları ve özelliklerini
bilmeli
402.
CD belirteçlerini kimlik ve fonksiyonlarını
bilmeli
403.
Adezyon moleküllerinin özelliklerini bilmeli
404.
Sekonder lenfoid organları ve özelliklerini
bilmeli
405.
Konak Savunma Yanıtı Unsurları
406.
Bağışık yanıt hücrelerini bilmeli
407.
Doğal sitolitik hücrelerin fonksiyon ve
özelliklerini bilmeli
408.
Fagositik hücrelerin fonksiyon ve özelliklerini bilmeli
409.
Antijen duyarlı hücrelerin fonksiyon ve
özelliklerini bilmeli
410.
Antikor üreten hücrelerin fonksiyon ve
özelliklerini bilmeli
411.
Mononükleer fagositik sistem hücre ve
özelliklerini bilmeli
412.
Dentritik hücre ve özelliklerini bilmeli
413.
B-lenfosit yapı ve özelliklerini bilmeli
414.
T-lenfosit yapı ve özelliklerini bilmeli
415.
Hümoral İmmün Yanıt
416.
İmmünojen, epitop ve hapten kavramlarını açıklayabilmeli
417.
Adjuvanı tanımlayabilmeli ve immünitedeki rolünü
açıklayabilmeli, Freund adjuvanının özelliklerini söyleyebilmeli
418.
İmmun tolerans kavramını ve çeşitlerini bilmeli
419.
İmmün globulinin tanımını yapabilmeli
veimmünglobulin tiplerini söyleyebilmeli
420.
İmmünglobulinlerin yapısı ve biyolojik
etkilerini bilmeli.
421.
T bağımlı ve T bağımsız antijenlerin yapı ve
fonksiyonlarını açıklayabilmeli
422.
Humoral immun
yanıtın evrelerini bilmeli
423.
Kompleman sisteminin önemini
ve aktivasyon şartlarını bilmeli
424.
Klasik ve alternatif yolun unsurlarını
söyleyebilmeli
425.
Lektin yolunu bilmeli
426.
Hücresel İmmün Yanıt
427.
Olgunlaşmamış dentritik hücre ve olgun dentritik
hücre fonksiyonlarını bilmeli
428.
Monosit-makrofaj serisi hücre özelliklerini
bilmeli
429.
Doğal öldürücü hücrelerin özelliklerini bilmeli
430.
T hücrelerinin gelişimini bilmeli
431.
T hücrelerini yüzey reseptörlerini bilmeli
432.
T hücrelerine antijen sunumunu bilmeli
433.
Antijene özgül T hücre yanıtlarını bilmeli
434.
CD4 T hücrelerinin aktivasyonu ve antijene karşı
yanıtlarını bimeli
435.
CD8 T hücre özellliklerini bilmeli
436.
Enfeksiyöz Etkenlere Karşı Bağışık Yanıt
437.
İnsanlarda infeksiyonlara karşı var olan doğal
bariyerleri bilmeli
438.
Kemotaksis ve lökosit göçünün nasıl olduğunu
bilmeli
439.
Fagositik yanıtın mekanizmalarını bilmeli
440.
Sitokin uyarımlı bağışık yanıtın oluş mekanizmalarını bilmeli
441.
Akut enflamasyonun nasıl oluştuğunu bilmeli
442.
İnterferonlar ve etki mekanizmalarını bilmeli
443.
Viral infeksiyonlarda sıvısal ve hücresel
bağışıklığın nasıl geliştiğini bilmeli
444.
Virüslerin bağışık yanıttan kurtulma
mekanizmalarını bilmeli
445.
Parazitlerekarşı bağışık yanıtta görev alan
sıvısal ve hücresel faktörleri bilmeli
446.
Hipersensitivite reaksiyon tipleri ve klinik
önemini bilmeli
447.
Antimikrobiyal Aşılar
448.
Aktif ve pasif immünizasyon tanımlarını bilmeli
449.
İnaktif aşılar ve özelliklerini bilmeli
450.
Canlı aşılar ve özelliklerini bilmeli
451.
Başlıca bakteriyel aşılar ve özelliklerini
bilmeli
452.
Başlıca viral aşılar ve özelliklerini bilmeli
453.
Ülkemizde uygulanan aşı takvimini bilmeli
454.
Aşı kontredikasyonlarını bilmeli
455.
Bakteriyolojiye Giriş, Bakteriyel Patogenezin
Mekanizmaları
456.
Bakterinin virülans mekanizma isimlerini bilmeli
457.
Bakterilerin insan vücuduna giriş kapılarını
bilmeli
458.
Bakterinin aderans mekanizmalarını bilmeli
459.
Biofilmin
yapısı ve klinik önemini bilmeli
460.
Bakterilerin oluşturduğu doku hasarının
mekanizması bilmeli
461.
Ekzotoksin özelliklerini ve etki mekanizmasını
bilmeli
462.
Endotoksin özelliklerini ve etki mekanizmasını
bilmeli
463.
Süperantijen tanımını bilmeli
464.
Konaktaki immünolojik temizlenmeye karşı
mikrobiyal savunma yollarını bilmeli
465.
Hücre içi mikroorganizmaları bilmeli
466.
Bakterilerin fagositik temizlenmeden kaçış
yolllarından antifagositik mekanizmaları bilmeli
467.
Kapsüllü mikroorganizmaları bilmeli
468.
Bakteriyel Hastalıkların Laboratuvar Tanısı
469.
BOS kültürü alım ve işlemleme kurallarını
bilmeli
470.
Steril vücut sıvı kültürü alım ve işlemleme kurallarını bilmeli
471.
Üst solunum yolu kültürü alım ve işlemleme
kurallarını bilmeli
472.
Alt solunum yolları kültürü alım ve işlemleme
kurallarını bilmeli
473.
Kulak ve göz kültürü alım ve işlemleme
kurallarını bilmeli
474.
Dışkı kültürü alım ve işlemleme kurallarını
bilmeli
475.
Apse yara kültürü alım ve işlemleme kurallarını
bilmeli
476.
Genital kültürü alım ve işlemleme kurallarını
bilmeli
477.
Bir klinik örnekte bakteriyi saptama
yöntemlerini bilmeli
478.
Antimikrobiyal duyarlılık testlerini ve MİK
tanımını bilmeli
479.
Antibakteriyel Ajanlar
480.
Antibakteriyel ajanlar arasında sinerjizm,
antagonizm ile bakterisidal ve bakteriyostatik etkileri tanımlayabilmeli
481.
Bakteri Hücre duvarı sentezini bozan antibiyotikleri söyleyebilmeli ve etki
mekanizmalarını bilmeli
482.
Bakterilerde
protein sentezini inhibe eden antibiyotikleri ve etki mekanizmalarını
bilmeli
483.
Nükleik asit sentezini inhibe eden
antibiyotikleri ve etki mekanizmasını bilmeli
484.
Bakterilerin beta laktam antibiyotik direnç
mekanizmalarını bilmeli
485.
Aminoglikozid direnç mekanizmalarını bilmeli
486.
Kinolon direnç mekanizmalarını söyleyebilmeli
487.
Antimetabolit etkili antibiyotikleri ve etki
mekanizmalarını bilmeli
488.
Antitüberküloz ilaçları ve etki mekanizmalarını
bilmeli
489.
Stafilokoklar ve Benzer Gram Pozitif Koklar
490.
Stafilokokların genel özellikleri ve yapılarını
bilmeli
491.
Klinik önemi olan başlıca Stafilokok türlerini
bilmeli
492.
S.aureus'un virulans faktörleri ve
epidemiyolojik özelliklerini bilmeli
493.
S.aureus'un neden olduğu hastalıkları bilmeli
494.
Koagülaz negatif Stafilokokların genel
özelliklerini bilmeli
495.
Koagülaz negatif Stafilokokların neden olduğu
hastalıkları bilmeli
496.
Stafilokokların laboratuvar tanı yöntemlerini
bilmeli
497.
Stafilokokların tedavi yöntemlerini bilmeli
498.
Streptokoklar
499.
Streptokokların genel özellikleri ve yapılarını
bilmeli
500.
Klinik önemi olan başlıca Streptokok türlerini
bilmeli
501.
Streptokokların virulans faktörlerini bilmeli
502.
Streptokokların epidemiyolojik özelliklerini
bilmeli
503.
Streptokokların neden olduğu hastalıkları
bilmeli
504.
Streptokok infeksiyonlarının laboratuvar tanı
yöntemlerini bilmeli
505.
Streptokok infeksiyonlarının tedavi yöntemlerini
bilmeli
506.
Enterokok ve Diğer Gram Pozitif Koklar
507.
Enterokokların genel özellikleri ve yapılarını
bilmeli
508.
Klinik önemi olan başlıca Enterokok türlerini
bilmeli
509.
Enterokokların virulans faktörlerini bilmeli
510.
Enterokokların epidemiyolojik özelliklerini
bilmeli
511.
Enterokokların neden olduğu hastalıkları bilmeli
512.
Enterokok infeksiyonlarının laboratuvar tanı
yöntemlerini bilmeli
513.
Enterokok infeksiyonlarının tedavi yöntemlerini
bilmeli
514.
Fırsatçı gram pozitif kokların başlıcalarını
bilmeli
515.
Bacillus
516.
Bacillusların genel özelliklerini ve en önemli cinslerini
bilmeli
517.
Şarbon etkeni Bacillus anthracisin yapısını,
toksinlerini ve virülans faktörlerini
bilmeli
518.
Şarbonun epidemiyolojisini ve oluşturduğu klinik
tabloları bilmeli
519.
Şarbonun tanı, tedavi ve korunma yollarını
bilmeli
520.
Bacillus cereusun yapısı , virülans
faktörlerini ve yaptığı hastalıkları bilmeli
521.
Bacillus cereusa bağlı hastalıkların tanı tedavi
ve korunma yöntemlerini bilmeli
522.
Listeria ve Erysipelothrix
523.
L. monositogenesin yapısı ve virülans
faktörlerini bilmeli
524.
Listerianın oluşturduğu klinik tabloları ve
epidemiyolojik özelliklerini bilmeli
525.
Listeria enfeksiyonlarının tanı tedavi ve korunma yollarını bilmeli
526.
Erysipelotrix yapısı , virülans faktörlerini
bilmeli
527.
Erysipelotrixin oluşturduğu klinik tabloları ve
tanı ve tedavisini bilmeli
528.
Corynebacterium ve Diğer Gram Pozitif Çomaklar
529.
C. diphteriaenin fizyolojisi ve yapısını bilmeli
530.
C. diphteriaenin virülans faktörlerini ve
epidemiyolojisini bilmeli
531.
Difterinin
yaptığı klinik tabloları tanı tedavi ve korunma yöntemlerini bilmeli
532.
Tıpta önemi olan diğer corynebacterium türlerini
ve yaptığı hastalıkları bilmeli
533.
Diğer corynebacterium türlerinin tanı tedavi ve
korunma yöntemlerini bilmeli
534.
Nocardia ve Benzer Bakteriler
535.
Zayıf asidorezistan boyanan gram pozitif
çomakları bilmeli
536.
Nokardiaların yapısı, virülans faktörleri ve
epidemiyolojisini bilmeli
537.
Nokardiaların
yaptığı klinik tabloları tanı tedavi ve korunma yöntemlerini bilmeli
538.
Rhodococcus cinsinin yapıs ıvirülans faktörleri
ve epidemiyolojisini bilmeli
539.
Rhodococcusun yaptığı klinik tabloları tanı
tedavi ve korunma yöntemlerini bilmeli
540.
Mikobakteri
541.
Aside dirençli bakterileri bilmeli
542.
Mikobakterilerin hücre duvarı yapısını bilmeli
543.
Mycobacterium tuberculosis için risk
faktörlerini bilmeli
544.
Mycobacterium tuberculosis için tanı
yöntemlerini bilmeli
545.
Mycobacterium tuberculosis için tedavi ve koruma
yöntemlerini bilmeli
546.
Mycobacterium leprae'nın bakteriyel
özelliklerini bilmeli
547.
Mycobacterium lepranın suni kültürlerde
üretilemeyen bir bakteri olduğunu bilmeli
548.
Tüberküloid lepra ve lepramatöz lepranın özelliklerini bilmeli
549.
Mycobacterium avium komplex klinik ve
laboratuvar özelliklerini bilmeli
550.
Mycobacteriyel hastalıkların laboratuvar
tanısını bilmeli
551.
Neisseria ve İlgili Bakteriler
552.
N. gonorrhoeanın yapısı, virülans faktörleri ve
epidemiyolojisini bilmeli
553.
N. gonorrhoeanın yaptığı klinik tabloları tanı tedavi ve
korunma yöntemlerini bilmeli
554.
N. menigitidisin yaptığı hastalıklar, tanı
tedavi ve korunma yöntemlerini bilmeli
555.
E. corrodensin yapısı, yaptığı hastalıklar tanı
tedavisini bilmeli
556.
K. kingaenin yapısı, klinik özelliklerini tanı
ve tedavisini bilmeli
557.
Enterobacteriacea
558.
Enterbacteriaceae ailesinin
üyelerinibiyokimyasal özelliklerini ve virülans faktörlerini bilmeli
559.
Klebsiella, Proteus, Enterobacter, Citrobacter
Morganella ve Serratianın neden olduğu hastalıkları bilmeli
560.
E. colinin alt türlerini ve virülans
faktörlerini bilmeli
561.
Gastroenterit yapan E.coli türlerinin
özelliklerini ve yaptıkları hastalıkları bilmeli
562.
Salmonella türlerinin yapısı ve virülans
faktörleri, patogenezi ve
epidemiyolojisini bilmeli
563.
Salmonellatürlerinin yaptığı hastalıklar ı tanı tedavi ve korunma
yollarını bilmeli
564.
Shigella türlerinin yapısı ve virülans
faktörleri, patogenezi ve
epidemiyolojisini bilmeli
565.
Shigella türlerinin yaptığı hastalıkları tanı tedavi ve korunma
yollarını bilmeli
566.
Yersinia türlerinin yapısı ve virülans
faktörleri, patogenezi ve
epidemiyolojisini bilmeli
567.
Yersiniatürlerinin yaptığı hastalıkları tanı tedavi ve korunma
yollarını bilmeli
568.
Vibrio ve Aeromonas
569.
Vibrioların genel özellikleri ve yapılarını
bilmeli
570.
Klinik önemi olan başlıca Vibrio türlerini
bilmeli
571.
Vibrioların virulans faktörlerini bilmeli
572.
Vibrioların epidemiyolojik özelliklerini bilmeli
573.
Vibrioların neden olduğu hastalıkları bilmeli
574.
Vibrio infeksiyonlarının laboratuvar tanı
yöntemlerini bilmeli
575.
Vibrio infeksiyonlarının tedavi yöntemlerini
bilmeli
576.
Kampilobakterler ve Helikobakterler
577.
Kampilobakterlerin genel özellikleri ve
yapılarını bilmeli
578.
Kampilobakterlerin virulans faktörleri ve
epidomiyolojik özelliklerini bilmeli
579.
Kampilobakterlerin neden olduğu hastalıkları
bilmeli
580.
Kamfilobakterlerin laboratuvar tanı ve tedavi yöntemleri bilmeli
581.
Helikobakterlerin genel özellikleri, virulans
faktörleri ve epidemiyolojisini bilmeli
582.
Helikobakterlerin neden olduğu hastalıkları
bilmeli
583.
Helikobakterlerin laboratuvar tanı yöntemlerini
bilmeli
584.
Helikobakterlerin tedavi yöntemlerini bilmeli
585.
Pseudomonas ve İlişkili Bakteriler
586.
Pseudomonasın fizyolojik ve yapısal
özelliklerini bilmeli
587.
Pseudomonasların hastalık oluşturması için
gerekli faktörleri bilmeli
588.
Pseudomonasların hastane enfeksiyonlarındaki
önemini bilmeli
589.
Pseudomonasların yaptığıhastalıkları bilmeli
590.
Pseudomonasların laboratuvar tanısını bilmeli
591.
Stenotrophomonas maltophilia laboratuvar ve
klinik özelliklerini bilmeli
592.
Burkholderia laboratuvar ve klinik özelliklerini
bilmeli
593.
Acinetobacter laboratuvar ve klinik
özelliklerini bilmeli
594.
Moraxella laboratuvar ve klinik özelliklerini
bilmeli
595.
Haemophilus ve İlişkili Bakteriler
596.
Pasteurellaceae ailesinden 4 önemli cinsin
isimlerini bilmeli
597.
Haemophilus bakteri yapı ve özelliklerini
bilmeli
598.
Haemophilus türlerini ve neden oldukları
klinikleri bilmeli
599.
Haemophilus enfeksiyonlarının laboratuvar
tanısını bilmeli
600.
Haemophilusun tedavi ve korunma yöntemlerini
bilmeli
601.
Pasteurella türlerinin yaptığı kliniği bilmeli
602.
Bordetella
603.
Bordetella cinsinin genel özellikleri ve
yapılarını bilmeli
604.
Klinik önemi olan başlıca Bordetella türlerini
bilmeli
605.
Bordetellaların virulans faktörlerini bilmeli
606.
Bordetellaların
epidemiyolojik özelliklerini bilmeli
607.
Bordetellaların
neden olduğu hastalıkları bilmeli
608.
Bordetella
infeksiyonlarının laboratuvar tanı yöntemlerini bilmeli
609.
Bordetella
infeksiyonlarının tedavi yöntemlerini bilmeli
610.
Francisella ve Brucella
611.
Francisella cinsinin genel özellikleri ve
yapılarını bilmeli
612.
Francisella cinsinin virulans faktörlerini bilmeli
613.
Francisella cinsinin epidemiyolojik özelliklerini bilmeli
614.
Francisella cinsinin neden olduğu hastalıkları bilmeli
615.
Francisella
infeksiyonlarının laboratuvar tanı ve tedavi yöntemlerini bilmeli
616.
Brucella cinsinin genel özellikleri ve
yapılarını bilmeli
617.
Brucella cinsinin virulans faktörlerini bilmeli
618.
Brucellaların
epidemiyolojik özelliklerini bilmeli
619.
Brucellaların
neden olduğu hastalıkları bilmeli
620.
Brucelella
infeksiyonlarının laboratuvar tanı ve tedavi yöntemlerini bilmeli
621.
Legionella
622.
Legionella genusunun taksonomisi, fizyolojisi ve
üreme koşullarını bilmeli
623.
Legionella türlerinin biyokimyasal
özelliklerini, ve virülans faktörleri, patogenezi ve epidemiyolojisini bilmeli
624.
Legionella türlerinin yaptığı hastalıkları, tedavi ve korunma yollarını bilmeli
625.
Lejyoner hastalığı ile Pontiac ateşi arasındaki
epidemiyolojik ve klinik farkları bilmeli
626.
Legionellanın
laboratuvar tanısında kullanılan yöntemlerin özelliklerini ve
mekanizmalarını açıklayabilmeli.
627.
Çeşitli Gram Negatif Çomaklar
628.
Bartonella türlerinin yapısı ve üreme
özellikleri ile epidemiyolojisini bilmeli
629.
Bartonella türlerinin yaptığı hastalıkları tedavi ve korunma yollarını bilmeli
630.
Cardiobacterum hominisin yapısı, üreme koşulları
ve epidemiyolojisini bilmeli
631.
Cardiobacterium hominisin yaptığı hastalıkları tedavi ve korunma yollarını bilmeli
632.
Streptobacillus moniliformisin yapısı, yaptığı hastalıkları tanı ve
tedavisini bilmeli
633.
Clostridium
634.
C. perfringensin yapısı, ürettiği toksinler ve
etki mekanizmalarını bilmeli
635.
C. perfringensin epidemiyolojisi ve oluşturduğu
hastalıkları, tanı tedavi ve korunma yöntemlerini bilmeli
636.
C. tetaninin yapısı, virulans faktörleri ,
patogenez ve epidemiyolojisini bilmeli
637.
C. tetaninin yaptığı hastalıkları tanı tedavi ve
korunma yöntemlerini bilmeli
638.
C. botulinumunyapısı, toksinleri ve etki
mekanizmalarını ve epidemiyolojik özelliklerini bilmeli
639.
C. botulinumun yaptığı hastalıkları, tanı tedavi
ve korunma yollarını bilmeli
640.
C. difficile yapısı, toksinleri,tanı tedavi ve
korunma yollarını bilmeli
641.
Anaerob, Sporsuz, Gram Pozitif Bakteriler
642.
Anaerop gram pozitif kokların isimlerini bilmeli
643.
Anaerop gram pozitif çomakların isimlerini
bilmeli
644.
Actinomyces yapı ve özelliklerini bilmeli
645.
Actinomycesin neden olduğu kliniği bilmeli
646.
Actinomyces laboratuvar tanı ve tedavisini bilmeli
647.
Mobiluncus, Lactobacillus, Bifidobacterium ve
Eubacterium özelliklerini bilmeli
648.
Anaerobik Gram Negatif Bakteriler
649.
Klinik öneme sahip anaerobik gram negatif
bakteri isimlerini bilmeli
650.
Bacteriodes frajilis yapı ve özelliklerini
bilmeli
651.
Gram negatif anaeropların patogenezinden sorumlu
faktörleri bilmeli
652.
Gram negatif anaeropların neden olduğu
klinikleri bilmeli
653.
Gram negatif anaeropların laboratuvar tanısını
bilmeli
654.
Gram negatif anaeropların tedavisi bilmeli
655.
Treponema, Borrelia ve Leptospira
656.
Treponema cinsinin genel özellikleri ve
yapılarını bilmeli
657.
Treponema
cinsinin virulans faktörleri
ve epidemiyolojik özelliklerini bilmeli
658.
Treponemaların
neden olduğu hastalıkları bilmeli
659.
Treponema infeksiyonlarının laboratuvar tanı ve
tedavi yöntemlerini bilmeli
660.
Borrelia cinsinin genel özellikleri ve
yapılarını bilmeli
661.
Borrelia cinsinin virulans faktörleri ve epidemiyolojik özelliklerini bilmeli
662.
Borreliaların
neden olduğu hastalıkları laboratuvar tanı ve tedavi yöntemlerini
bilmeli
663.
Leptospira cinsinin genel özellikleri ve
yapılarını bilmeli
664.
Leptospira cinsinin virulans faktörleri ve epidemiyolojik özelliklerini bilmeli
665.
Leptospiraların
neden olduğu hastalıkları , laboratuvar tanı ve tedavi yöntemlerini
bilmeli
666.
Mycoplasma ve Ureaplasma
667.
Mycoplasma ve Ureaplasmaların genel özellikleri ve yapılarını bilmeli
668.
Mycoplasma ve Ureaplasmaların virulans faktörleri ve epidemiyolojik özelliklerini bilmeli
669.
Mycoplasma ve Ureaplasmaların epidemiyolojik
özelliklerini bilmeli
670.
Mycoplasma ve Ureaplasmaların neden olduğu hastalıkları bilmeli
671.
Mycoplasma ve Ureaplasmaların laboratuvar tanı
yöntemlerini bilmeli
672.
Mycoplasma ve Ureaplasma infeksiyonlarının
tedavi yöntemlerini bilmeli
673.
Rickettsia, Ehrlicha, Anaplasma ve Coxiella
674.
Rickettsia cinsinin genel özellikleri ve
yapılarını bilmeli
675.
Rickettsia
cinsinin virulans faktörleri
ve epidemiyolojik özelliklerini bilmeli
676.
Rickettsiaların
neden olduğu hastalıkları
laboratuvar tanı ve tedavi yöntemlerini bilmeli
677.
Ehrlicha ve Anaplasma cinsinin genel özellikleri
ve yapılarını bilmeli
678.
Ehrlicha ve Anaplasma cinsinin virulans faktörleri ve epidemiyolojik özelliklerini bilmeli
679.
Ehrlicha ve Anaplasmaların neden olduğu hastalıkları, laboratuvar tanı
ve tedavi yöntemlerini bilmeli
680.
Coxiella cinsinin genel özellikleri ve
yapılarını bilmeli
681.
Coxiella cinsinin virulans faktörleri ve epidemiyolojik özelliklerini bilmeli
682.
Coxiellaların
neden olduğu hastalıkları, laboratuvar tanı ve tedavi yöntemlerini
bilmeli
683.
Chlamydia ve Chlamydophila
684.
Chlamydiaların
genel özellikleri ve yapılarını bilmeli
685.
Chlamydiaların virulans faktörleri ve epidemiyolojik özelliklerini bilmeli
686.
Chlamydiaların
epidemiyolojik özelliklerini bilmeli
687.
Chlamydiaların
neden olduğu hastalıkları bilmeli
688.
Chlamydiaların
laboratuvar tanı yöntemlerini bilmeli
689.
Chlamydia infeksiyonlarının tedavi yöntemlerini
bilmeli
Be First to Post Comment !
Yorum Gönder