Featured Posts Slider

Image Slider

Yurt Odasında Bulunması Gerekenler



İlk defa bir yurt odasına yerleşecekseniz bilmeniz gereken birkaç husus var. Her ne kadar yurt merkezleri hemen her hizmeti sizlere sunsa da birtakım kişisel ihtiyaçları karşılayan malzemeler çoğunlukla görmezden gelinir. Bu nedenle yurt odasında bulunması gerekenler ve yurtta kalmak için gerekli eşyalar nelerdir öğrenmenizde fayda var.

Eğer fazla eşyanız varsa mutlaka bazalı bir yurt odası tercih edin. Bu şekilde yatağın altına birçok eşyayı yerleştirebilirsiniz.

Giyim

Şehir dışına tatile gittiğinizde bile kıyafet seçimi büyük önem taşır. Okul ise bütün sene orada olacağınız bir zaman dilimi demektir. Bu nedenle gideceğiniz bölgenin mevsimine uygun kıyafetler seçmenizi öneririz. Örneğin kış mevsiminin sert geçtiği bir şehre gidecekseniz, yanınıza çok kalın paltolar ve hemen her durumda giyilebilecek kalın kazaklar almanız şart. Mümkün olduğunca en gerekli, mutlaka giyeceğiniz kıyafetleri yanınıza almalısınız. Zira yurttaki öğrencilik hayatı, daha minimal yaşam şartlarına uygundur. Bunun yanında, kıyafetlerinizi derli toplu bir şekilde asmanız için birkaç elbise askısı gardırobunuzda yer almalıdır. Ek olarak yeterince iç çamaşırı ve çorap bulundurduğunuzdan emin olun.

Kişisel kıyafetlerinizi ayarladıktan sonra yurt odası için gerekli eşyalar arasında temiz bir nevresim takımı ve yastık da yer almalı. Her ne kadar yurt odalarında nevresim ve yastık bulunsa da kişisel hijyen açınızdan kendi yatak takımınızı ve alezinizi kullanmanızı tavsiye ederiz.

Temizlik ve Kişisel Bakım Ürünleri

Peki, kişisel bakım için yurtta neler lazım olur? Kişisel bakım ürünleri oldukça önemlidir. Bu tarz ürünler mutlaka size ait olmalı ve başkasının hijyen ürünlerini asla kullanmamalısınız. Yüz, el ve duş havlusu olmak üzere en az 3 adet havlunuz olsun. Bunun dışında saç derinize uygun bir şampuan ve saç kreminin seyahat tipindeki küçük boylarını alabilirsiniz. Bu tarz ürünler özellikle yurttaki ilk günleriniz için önemlidir. Sonrasında zaten marketlerden satın alabilirsiniz.

Ayrıca kişisel bir terliğinizin olması, ayak sağlığınız için büyük önem taşır. Yurtlarda genelde ortak terlikler bulunsa da birçok ayağın temas ettiği bir terliği giymemenizde fayda var. Bunların dışında mutlaka almanız gereken temizlik ürünleri: diş fırçası, diş macunu, tırnak makası, törpü ve duş jeli. Ayrıca, yurt odası temizliği için de temel temizlik ürünlerini bulundurmalısınız.

Çalışma odası ve meditasyon yapan kız

Yurtta Bulunması Şart Elektronik Eşyalar

Üniversitede yurtta kalmak için gerekli eşyalar arasında bilgisayar gibi bazı elektronik eşyalar da vardır. Tablet veya akıllı telefon aracılığıyla da pek çok işinizi halledebilmeniz mümkün. Dolayısıyla herhangi bir akıllı cihaz, muhakkak yurt odanızda yer almalıdır. Ayrıca üçlü priz her daim kurtarıcınız olacaktır. Çünkü yurt odasında birden fazla elektronik girişe gereksinim duyduğunuz zamanlar olabilir. Yurt odasında bulunması gereken elektronik eşyalardan bir diğeri ise ütüdür. Bazı yurt kurumlarında ütü her odada yer alır. Fakat yine de yanınıza bir seyahat ütüsü almanızda yarar var. Bunların dışında yurt odasında olması gerekenler: su ısıtıcısı, fön makinesi, traş makinesi, epilasyon cihazı, taşınabilir bellek.

Öğrenci Yurduna Yerleşirken Bunlara Dikkat!

Kalmayı düşündüğünüz yurttaki çamaşır hizmetlerini detaylı bir şekilde öğrenin. Bazı yurtlarda oldukça kısıtlı sayıda çamaşır makinesi bulunur. Sırf bu sebeple çamaşırlarınızı temizlemek için fazla zaman kaybedebilirsiniz. Tercih ettiğiniz yurdun son giriş saatini öğrenin. Bazı yurtlar çok erken saatlerde kapılarını kapatabilir. Bu da sizin sosyal hayatınızı olumsuz etkileyebilir.

Sıkça Sorulan Sorular

Yurt Odasında Hangi İlaçlar Bulundurulmalı?

Düzenli kullandığınız ilaçlarınız varsa onları mutlaka odanızda bulundurun. Bunun dışında ağrı kesici, alerji kremi, yanık kremi, çeşitli vitaminler ve yara bantlarını içeren bir sağlık dolabı oluşturun. Böylece acil durumlarda eczane aramak zorunda kalmadan ilk tedaviyi yapabilirsiniz.

Yurt Odasını Nasıl Temiz Tutarım?

Odada bulunduracağınız küçük bir el süpürgesi yurtta hayat kurtarabilir ve bu sayede temizliği beklemeden küçük parçaları ortadan kaldırabilirsiniz. Odanızdaki buzdolabına kötü koku oluşmaması için bir tabak içinde karbonat koymak da pratik bir çözüm olacaktır. Okul veya yurt gibi kalabalık alanlarda sık sık bulunuyorsanız grip aşısı olarak mikroplara karşı bağışıklık kazanmayı da deneyebilirsiniz.

Öğrenci Yurduna Yerleşirken Nasıl Giysiler Seçilmeli?

Gideceğiniz bölgenin mevsimine uygun kıyafetler seçmeniz daha doğru olacaktır. Örneğin kış mevsiminin sert geçtiği bir şehre gidecekseniz, yanınıza çok kalın paltolar ve hemen her durumda giyilebilecek kalın kazaklar almanız şart. Mümkün olduğunca en gerekli, mutlaka giyeceğiniz kıyafetleri yanınıza almalısınız. Zira yurttaki öğrencilik hayatı, daha minimal yaşam şartlarına uygundur.

Temizlik
Oda Spreyi
Kozmetik
Şampuan
Çamaşır Suyu
Bez temizlik için
Havlu Banyo ve yüz

Elektronik
Tablet Telefon ve Laptop
Tost Makinesi 
Ketıl
Yumurta Haşlama Makinesi
Mısır Yapma Makinesi
Saç Kurutma Makinesi

Konfor
Plates Matı 
Halı
Organizatör
Bardak 
Makarna Kasesi
Ayakkabılık
Gerekli Kıyafetler
KYK Yurt Tipleri. Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) belirledikleri kriterler doğrultusunda 6 tip yurt sınıflandırdı kriterler yurtların fizik özellikleri, odalarda kalan öğrenci sayısı ve yurtların sosyal faaliyet alanlarına göre değişmektedir buna eş değer olarak KYK yurt ücretleri de değişmekte.

KYK yurtlarının ülke genelinde yaklaşık 650-700 bin yatak kapasitesi bulunmaktadır. KYK Yurt başvuruları olağanüstü durumlar hariç her yıl Ağustos ayında başlayıp 15 gün için de açıklanmaktadır.

Kayıt esnasında ödediğiniz Depozito ücreti, KYK yurtlarına girişte bir kereliğine ödenen ve kaldığınız odada bir hasar oluşturmadığınız takdirde yurttan çıkarken tarafınıza ödenen güvence bedelidir. Yurtla ilişkiniz kesildiğinde depozito ücretini geri alırsınız. KYK yurtlarının kontenjan sayısının sınırlı olması nedeniyle başvuru yapan her öğrenciye çıkmamaktadır. Kredi Yurtlar Kurumu tarafından belirlenen kriterlere uygun olan öğrencilere çıkmaktadır.

Yurt ücretleri 1. tip yurtlardan 6. tip yurtlara doğru artış göstermektedir.

KYK yurt ücretleri yurtta kalan öğrenci sayısı, odada kalan öğrenci sayısı. yurdun üniversite olan uzaklığı, binanın yeniliği gibi etmenlere göre değişiklik göstermektedir. KYK yurtlarında sadece kaldığınız ayların ücretini ödemektesiniz yani Eylül – Haziran ayları arası. İstisnai durumlarda staj, yaz okulu için kaldıysanız belgelendirerek yurt müdürlüğüne bildirerek nöbetçi KYK yurdunda kalabilirsiniz.

KYK yurtlarında kalan her öğrenciye beslenme yardımı yapılmaktadır. 2022 yılı itibariyle kahvaltı için 25 TL, akşam yemeği için 50TL olmak üzere günlük 75TL; aylık 2250 TL yemek yardımı yapılmaktadır. Alacağınız yemeklerin ücreti, o gün için ayrılan beslenme yardımını aşması durumunda aşan kısmını nakit olarak vermeniz gerekmektedir.

  • Yurt odaları 2-4 kişilik, banyolu
  • Odalarda çalışma masası, kitaplık, mini buzdolabı, elbise dolabı, İnternet
  • Sabah kahvaltısı- Akşam yemeği
  • 7/24 sıcak su
  • Asansör
  • Kantin
  • Çalışma Odası
  • Dinlenme Salonu / Oturma salonu
  • Parmak izli giriş-çıkış
  • Valiz odası
  • Mescit
  • TV odası
  • Kütüphane
  • Masa Tenisi
  • Basketbol Sahası
  • Futbol Sahası
  • Voleybol sahası

6. tip KYK yurdunun özellikleri bu şekilde sıralanmaktadır. Yeni yapılan KYK yurtları bu özellikleri taşımaktadır. Daha detaylı bilgi için  Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Tıp Fakültesinde Herkesin Okuması Gereken Kitaplar


Palme Yayınevi Genetik Kavramlar

Harper Biyokimya

Lipincott Biyokimya

Sobotto Anatomi Atlası 3 cilt

Netter Anatomi

Guyton Fizyoloji

Handbook of Forensic Medicine, 2014. Burkhard Madea

Harrison's Principles of Internal Medicine

Robbins Temel Patoloji

 


Ahmet Kaya Yakamoz Şarkı Yorumu

 


Yağmur yağar, ıslanırsın vay amanGüneş doğar, kaybolursun vay amanAy ışığı, der durursun, vay amanYakamozsun sen
Yağmur yağar, ıslanırsın vay amanGüneş doğar, kaybolursun vay amanAy ışığı, der durursun, vay amanYakamozsun sen
Sessiz sessiz, ağlar gibisin vay amanZaman geldi, gideceksin vay amanBırak ay gitsin sen kal bu gece, vay amanUmudumsun sen
Yağmur yağar, ıslanırsın vay amanGüneş doğar, kaybolursun vay amanAy ışığı, der durursun, vay amanYakamozsun sen
Yağmur yağar, ıslanırsın vay amanGüneş doğar, kaybolursun vay amanAy ışığı, der durursun, vay amanYakamozsun sen
Sessiz sessiz ağlar gibisin vay amanZaman geldi, gidecek misin, vay amanBırak ay gitsin sen kal bu gece, vay amanUmudumsun sen
Sessiz sessiz ağlar gibisin vay amanZaman geldi, gidecek misin, vay amanBırak ay gitsin sen kal bu gece, vay amanUmudumsun sen
Sessiz sessiz ağlar gibisin vay amanZaman geldi, gidecek misin, vay amanBırak ay gitsin sen kal bu gece, vay amanUmudumsun sen

Geceye yazılmış şarkı sözleriyle karşı karşıyayız. Yakamoz aslında sözü yazana veya dinleyene bir benzetme burada. Yakamoz belirdiği zaman suda gözüken parıltıdır. Peki yakamoz suda olduğu için zaten ıslak değil mi yağmurla niye ıslansın? Buradaki yağmur başka insanların dertlerini hüznünü gösteriyor. Yani diyor ki kendi derdimle ıslağım başka dertler de yağıyor üstüme ben yakamozum. Ay ışığı burada bir aşk hedef. Ay ışığı der durursun kavuşamazsın sen yerdesin o gökte. Sessiz sessiz ağlamak o kadar dertli ki başkası ile paylaşmıyor bile.  Zaman geldi gideceksin dertlerin bitimi gündüz ve yakamozun yok oluşu yani ölüm. Bu dert dava ancak ölüm ile aydınlığa kavuşur diyor. Yakamoza sesleniyor şair gündüz oldu hedef bitti dava bitti bari sen gitme kal burda diyor ama nerdeeee... Yine derin bir şiir ve mükemmel bir beste ile karşı karşıyayız.  Şaşırıp kalıyorum. Tüylerim diken dikeni oluyor. Rahat uyu büyük üstad.

Neden Tıp Fakültesi?





YKS sonuçları açıklanmışken size Tıp Fakülteleri hakkında bilgi vereyim arkadaşlar. Öncelikle inekler tıp seçer kalıbını kafamızdan silelim çünkü tıpta hemen hemen her sınıftan her tipten insan gördüm. Tıpı asıl seçmemin nedeni insanları anlamak ve onlara yardım etmekti. İnsanları sevmiyorsanız tıp seçmenizi önermem. Tıp fakültesinde okurken ayrıca düzenli ders çalışmalı ve sosyalliğinize de vakit ayrımalısınız. En sevdiğim yanı bana hayatta düzeni ve hedef koymayı aşılaması. Ayrıca çalışma arkadaşları edinecek ve onlarla grup kurarak lab teorik derslere ortak çalışacaksınız. Bir diğer avantajı insanlara sağlık konusunda yardım etmek. Ayrıca toplumsal sınıf üstünlüğü avantajınız var. Para için seçilir mi derseniz doktorluk da birçok meslek gibi memurluk ve memur olmak demek maaşlı kölelik demektri arkadaşlar. Ama asıl seçmenizin sebebi ilgi alanınızın sağlık olması. 
Biraz da ders işleyişinden bahsedeyim arkadaşlar. Anatomi ilk 2 yıl öyle bir zor geliyor ki ama hallediliyor bir şekilde. Tıpın kötü yanı psikiatrist olmak isteyen biri diğer alanları da beraber görmesi. Ayrıca çok fazla sağlık kitabı okumak zorunda kaldığınız için ister istemez edebiyatınız da iyi oluyor. Birkaç tane tıpçı edebiyatçı örnek vermeden duramayacağım arkadaşlar. Tıpçı edebiyatçılar:
CENAP ŞAHABETTİN, KÜÇÜK İSKENDER,CEYHUN ATIF KANSU, ANTON ÇEHOV, CONAN DOYLE.
Ayrıca tüm yakın arkadaşlarınız doktor oluyor. Doktora daha az gidiyorsunuz çünkü hocalarınız doktor. Kesintisiz 36 saat uyumamayı öğreniyorsunuz ve kahve alışkanlığınız başlıyor. Hayatımın en iyi tercihi olduğunu düşünüyorum. İyi ki benimlesin tıp. Tercih döneminde hepinize başarılar dilerim arkadaşlar.










.

Tip Fakülteleri 2023 YKS Sıralaması ve Taban Puanları



TIP FAKÜLTESİ TABAN PUANLARI 2023 | Tıp Fakültesi başarı sıralaması ve kontenjanlar
YKS'nin tüm oturumlarının tamamlanmasının ardından AYT'de sayısal bölümünden sınav olan ve Tıp Fakültesi'nde okumak isteyen adaylar, taban puanlar için araştırmalara başladı. Vakıf ve devlet üniversitelerinde Tıp Fakültesi'ne kaç puanla girebileceğini merak edenler için Tıp Fakültesi taban puanları, başarı sıralaması ve kontenjanları derledik.

TIP FAKÜLTESİ TABAN PUANLARI 2023 | Tıp Fakültesi başarı sıralaması ve kontenjanlar




TIP FAKÜLTESİ TABAN PUANLARI 2023 | ÖSYM tarafından lisans ve ön lisans alanında eğitim görmek isteyen adaylara uygulanan YKS'de, tercih dönemine sayılı günler kaldı. Tıp Fakültesi'nde okumak isteyen kişilerin ise taban puan araştırmaları başladı. İşte 2023 Tıp Fakültesi taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanlar...

TIP FAKÜLTESİ TABAN PUANLARI, BAŞARI SIRALAMASI VE KONTENJANLAR

Sıralama üniversite adı, açılan kontenjan sayısı, taban puan ve başarı sırası şeklinde ilerlemektedir.

İstanbul Medipol Üniversitesi (Vakıf) Tıp (İngilizce) (Burslu) 10/10 552,38 70
Koç Üniversitesi (İstanbul) (Vakıf) Tıp (İngilizce) (Burslu) 8/8 552,2 75
Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi (İstanbul) (Vakıf) Tıp (İngilizce) (Burslu) 40/40 546,55 357
Tobb Ekonomi Ve Teknoloji Üniversitesi (Ankara) (Vakıf) Tıp (Burslu) 7/7 544,52 523
İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa (Devlet) Tıp (İngilizce) 60/62 542,36 716
İstanbul Medipol Üniversitesi (Vakıf) Tıp (Burslu) 21/21 538,56 1.292
Hacettepe Üniversitesi (Ankara) (Devlet) Tıp (İngilizce) 170/175 537,51 1.482
Yeditepe Üniversitesi (İstanbul) (Vakıf) Tıp (İngilizce) (Burslu) 13/13 533,73 2.215
Hacettepe Üniversitesi (Ankara) (Devlet) Tıp 220/226 533,37 2.290
İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa (Devlet) Tıp 260/267 532,19 2.559
İstanbul Üniversitesi (Devlet) Tıp (İngilizce) 60/62 531,59 2.712
Ankara Üniversitesi (Devlet) Tıp (İngilizce) 60/62 530,29 3.042
Koç Üniversitesi (İstanbul) (Vakıf) Tıp (İngilizce) (%50 İndirimli) 42/42 528,76 3.455
İstanbul Üniversitesi (Devlet) Tıp 280/287 526,92 4.030
Ankara Üniversitesi (Devlet) Tıp 320/328 525,98 4.353
Bahçeşehir Üniversitesi (İstanbul) (Vakıf) Tıp (İngilizce) (Burslu) 12/12 525,03 4.691
Bezm-İ Âlem Vakıf Üniversitesi (İstanbul) (Vakıf) Tıp (Burslu) 18/18 524,1 5.026
Ege Üniversitesi (İzmir) (Devlet) Tıp 310/318 523,8 5.159
Marmara Üniversitesi (İstanbul) (Devlet) Tıp (İngilizce) 210/216 523,04 5.476
Başkent Üniversitesi (Ankara) (Vakıf) Tıp (İngilizce) (Burslu) 10/10 522,92 5.521
Gazi Üniversitesi (Ankara) (Devlet) Tıp 300/308 521,77 5.949
Gazi Üniversitesi (Ankara) (Devlet) Tıp (İngilizce) 100/103 520,57 6.428
Yeditepe Üniversitesi (İstanbul) (Vakıf) Tıp (İngilizce) (%50 İndirimli) 15/15 520,03 6.659
Başkent Üniversitesi (Ankara) (Vakıf) Tıp (Burslu) 15/15 520,02 6.667
Dokuz Eylül Üniversitesi (İzmir) (Devlet) Tıp 270/277 518,96 7.173
Hacettepe Üniversitesi (Ankara) (Devlet) Tıp (İngilizce) (Kktc Uyruklu) 1/1 518,24 7.471
İstinye Üniversitesi (İstanbul) (Vakıf) Tıp (İngilizce) (Burslu) 11/11 517,68 7.725
İzmir Ekonomi Üniversitesi (Vakıf) Tıp (İngilizce) (Burslu) 10/10 517,04 7.991
Sağlık Bilimleri Üniversitesi (İstanbul) (Devlet) Tıp 85/88 516,86 8.079
Akdeniz Üniversitesi (Antalya) (Devlet) Tıp 300/308 516,33 8.295
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (Devlet) Tıp 180/185 515,36 8.780
İstinye Üniversitesi (İstanbul) (Vakıf) Tıp (Burslu) 17/17 514,92 8.991
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (Devlet) Tıp 260/267 513,12 9.880
Biruni Üniversitesi (İstanbul) (Vakıf) Tıp (İngilizce) (Burslu) 9/9 512,87 10.002
Sağlık Bilimleri Üniversitesi (İstanbul) (Devlet) Tıp (Ankara) 150/154 512,33 10.291
Ankara Medipol Üniversitesi (Vakıf) Tıp (İngilizce) (Burslu) 12/12 512,31 10.306
Maltepe Üniversitesi (İstanbul) (Vakıf) Tıp (İngilizce) (Burslu) 10/10 511,99 10.462
Bursa Uludağ Üniversitesi (Devlet) Tıp 230/236 511,85 10.541
Çukurova Üniversitesi (Adana) (Devlet) Tıp 255/262 511,46 10.763
İstanbul Medeniyet Üniversitesi (Devlet) Tıp 180/185 511,41 10.788
Ankara Medipol Üniversitesi (Vakıf) Tıp (Burslu) 12/12 511,3 10.845
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (Devlet) Tıp (İngilizce) 120/123 511,06 10.993
Tobb Ekonomi Ve Teknoloji Üniversitesi (Ankara) (Vakıf) Tıp (%50 İndirimli) 6/6 510,71 11.153
Başkent Üniversitesi (Ankara) (Vakıf) Tıp (İngilizce) (%50 İndirimli) 10/10 510,32 11.341
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (Samsun) (Devlet) Tıp 160/164 509,51 11.774
Biruni Üniversitesi (İstanbul) (Vakıf) Tıp (Burslu) 15/15 509,44 11.823
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (Devlet) Tıp 200/205 509,02 12.050
Sağlık Bilimleri Üniversitesi (İstanbul) (Devlet) Tıp 60/62 508,92 12.103
Başkent Üniversitesi (Ankara) (Vakıf) Tıp (%50 İndirimli) 15/15 508,67 12.257
Sağlık Bilimleri Üniversitesi (İstanbul) (Devlet) Tıp 60/62 508,58 12.314
Lokman Hekim Üniversitesi (Ankara) (Vakıf) Tıp (Burslu) 15/15 508,32 12.455
Maltepe Üniversitesi (İstanbul) (Vakıf) Tıp (Burslu) 12/12 507,84 12.730
Lokman Hekim Üniversitesi (Ankara) (Vakıf) Tıp (İngilizce) (Burslu) 5/5 507,68 12.814
Ufuk Üniversitesi (Ankara) (Vakıf) Tıp (Burslu) 9/9 507,56 12.880
Kocaeli Üniversitesi (Devlet) Tıp 260/267 507,24 13.061
Atılım Üniversitesi (Ankara) (Vakıf) Tıp (İngilizce) (Burslu) 11/11 506,79 13.318
Yüksek İhtisas Üniversitesi (Ankara) (Vakıf) Tıp (Burslu) 14/14 506,75 13.336
Mersin Üniversitesi (Devlet) Tıp 220/226 506,26 13.597
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (Samsun) (Devlet) Tıp (İngilizce) 60/62 505,38 14.125
Selçuk Üniversitesi (Konya) (Devlet) Tıp 220/226 505,23 14.222
Yüksek İhtisas Üniversitesi (Ankara) (Vakıf) Tıp (İngilizce) (Burslu) 8/8 505,06 14.346
Sağlık Bilimleri Üniversitesi (İstanbul) (Devlet) Tıp 60/62 504,89 14.450
İzmir Bakırçay Üniversitesi (Devlet) Tıp 60/62 504,31 14.807
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (Balıkesir) (Devlet) Tıp 40/41 503,99 14.983
Erciyes Üniversitesi (Kayseri) (Devlet) Tıp 280/287 503,76 15.121
İstanbul Aydın Üniversitesi (Vakıf) Tıp (Burslu) 15/15 503,69 15.164
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (Devlet) Tıp 170/175 503,62 15.210
Sağlık Bilimleri Üniversitesi (İstanbul) (Devlet) Tıp 60/62 503,48 15.308
Pamukkale Üniversitesi (Denizli) (Devlet) Tıp 240/246 503,47 15.314
İnönü Üniversitesi (Malatya) (Devlet) Tıp 175/180 502,73 15.778
Demiroğlu Bilim Üniversitesi (İstanbul) (Vakıf) Tıp (Burslu) 14/14 502,36 16.011
Üsküdar Üniversitesi (İstanbul) (Vakıf) Tıp (Burslu) 11/11 502,19 16.131
Manisa Celâl Bayar Üniversitesi (Devlet) Tıp 230/236 501,65 16.461
Üsküdar Üniversitesi (İstanbul) (Vakıf) Tıp (İngilizce) (Burslu) 8/8 501,59 16.501
İstanbul Aydın Üniversitesi (Vakıf) Tıp (İngilizce) (Burslu) 9/9 501,32 16.663
Gaziantep Üniversitesi (Devlet) Tıp 170/175 501,07 16.848
Samsun Üniversitesi (Devlet) Tıp 40/41 500,12 17.459
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (Devlet) Tıp 240/246 500,09 17.479
Haliç Üniversitesi (İstanbul) (Vakıf) Tıp (Burslu) 17/17 500,01 17.528
İstanbul Okan Üniversitesi (Vakıf) Tıp (Burslu) 15/15 499,99 17.537
Trakya Üniversitesi (Edirne) (Devlet) Tıp 230/236 499,61 17.796
Necmettin Erbakan Üniversitesi (Konya) (Devlet) Tıp 230/236 499,6 17.803
Gazi Üniversitesi (Ankara) (Devlet) Tıp (Kktc Uyruklu) 1/1 499,51 17.865
Haliç Üniversitesi (İstanbul) (Vakıf) Tıp (İngilizce) (Burslu) 6/6 499,33 18.003
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (Devlet) Tıp 140/144 499,32 18.013
İstanbul Üniversitesi (Devlet) Tıp (İngilizce) (Kktc Uyruklu) 1/1 499,25 18.053
Doğu Akdeniz Üniversitesi (Kktc-Gazimağusa) (Kktc) Tıp (İngilizce) (Uolp-Marmara Üniversitesi) (Burslu) 5/5 499,19 18.094
Kto Karatay Üniversitesi (Konya) (Vakıf) Tıp (Burslu) 8/8 499,18 18.099
Süleyman Demirel Üniversitesi (Isparta) (Devlet) Tıp 210/216 498,71 18.399
İstanbul Okan Üniversitesi (Vakıf) Tıp (İngilizce) (Burslu) 11/11 498,7 18.412
Beykent Üniversitesi (İstanbul) (Vakıf) Tıp (Burslu) 9/9 498,5 18.527
İzmir Demokrasi Üniversitesi (Devlet) Tıp 90/93 498,01 18.829
Sakarya Üniversitesi (Devlet) Tıp 150/154 497,95 18.877
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (Devlet) Tıp (İngilizce) 50/52 497,71 19.017
Dicle Üniversitesi (Diyarbakır) (Devlet) Tıp 250/257 497,65 19.061
İzmir Tınaztepe Üniversitesi (Vakıf) Tıp (Burslu) 11/11 497,65 19.062
Yalova Üniversitesi (Devlet) Tıp 40/41 497,14 19.420
İstanbul Atlas Üniversitesi (Vakıf) Tıp (Burslu) 12/12 497,08 19.462
Atatürk Üniversitesi (Erzurum) (Devlet) Tıp 150/154 496,8 19.631
Sanko Üniversitesi (Gaziantep) (Vakıf) Tıp (Burslu) 14/14 496,78 19.642
Karadeniz Teknik Üniversitesi (Trabzon) (Devlet) Tıp 190/195 496,74 19.660
Sağlık Bilimleri Üniversitesi (İstanbul) (Devlet) Tıp 60/62 496,38 19.885
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (Devlet) Tıp 120/123 496,3 19.935
İstanbul Atlas Üniversitesi (Vakıf) Tıp (İngilizce) (Burslu) 8/8 496,08 20.078
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (Devlet) Tıp 170/175 496,01 20.130
İnönü Üniversitesi (Malatya) (Devlet) Tıp (İngilizce) 70/72 495,39 20.521
Bezm-İ Âlem Vakıf Üniversitesi (İstanbul) (Vakıf) Tıp (%50 İndirimli) 102/102 495,35 20.550
Balıkesir Üniversitesi (Devlet) Tıp 160/164 495,23 20.634
Kırıkkale Üniversitesi (Devlet) Tıp 160/164 494,3 21.267
Altınbaş Üniversitesi (İstanbul) (Vakıf) Tıp (İngilizce) (Burslu) 11/11 494,05 21.459
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (Antalya) (Devlet) Tıp 130/134 493,83 21.606
İstanbul Arel Üniversitesi (Vakıf) Tıp (Burslu) 8/8 493,43 21.865
İstanbul Sağlık Ve Teknoloji Üniversitesi (Vakıf) Tıp (Burslu) 12/12 493,37 21.912
İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi (Vakıf) Tıp (Burslu) 14/14 492,87 22.279
Gaziantep Üniversitesi (Devlet) Tıp (İngilizce) 60/62 492,79 22.328
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (Devlet) Tıp 185/190 492,56 22.455
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (Devlet) Tıp 200/205 492,41 22.568
Amasya Üniversitesi (Devlet) Tıp 40/41 492,35 22.609
İstanbul Sağlık Ve Teknoloji Üniversitesi (Vakıf) Tıp (İngilizce) (Burslu) 9/9 491,95 22.892
Nişantaşı Üniversitesi (İstanbul) (Vakıf) Tıp (Burslu) 6/6 491,92 22.918
Fırat Üniversitesi (Elazığ) (Devlet) Tıp 210/216 491,26 23.403
Lokman Hekim Üniversitesi (Ankara) (Vakıf) Tıp (İngilizce) (%50 İndirimli) 5/5 491,24 23.414
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (Devlet) Tıp 200/205 491,19 23.447
İstanbul Medipol Üniversitesi (Vakıf) Tıp (%50 İndirimli) 117/117 490,92 23.598
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Devlet) Tıp 150/154 490,9 23.615
Düzce Üniversitesi (Devlet) Tıp 130/134 490,8 23.680
İstanbul Medipol Üniversitesi (Vakıf) Tıp (Ücretli) 2/2 490,51 23.898
Atatürk Üniversitesi (Erzurum) (Devlet) Tıp (İngilizce) 60/62 490,43 23.958
Malatya Turgut Özal Üniversitesi (Devlet) Tıp 100/103 490,11 24.201
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (Devlet) Tıp 170/175 489,61 24.576
Sağlık Bilimleri Üniversitesi (İstanbul) (Devlet) Tıp (Ankara) (Kız) (Milli Savunma Bakanlığı Adına) 10/11 489,5 24.656
Kırklareli Üniversitesi (Devlet) Tıp 30/31 489,09 24.938
Gaziantep İslam Bilim Ve Teknoloji Üniversitesi (Devlet) Tıp 60/62 489,07 24.953
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (Bilecik) (Devlet) Tıp 40/41 488,94 25.041
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (Devlet) Tıp 170/175 488,85 25.100
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (Devlet) Tıp 150/154 488,69 25.219
Ordu Üniversitesi (Devlet) Tıp 110/113 488,48 25.384
Uşak Üniversitesi (Devlet) Tıp 120/123 488,43 25.412
Bahçeşehir Üniversitesi (İstanbul) (Vakıf) Tıp (İngilizce) (%50 İndirimli) 71/71 488,27 25.555
Ankara Medipol Üniversitesi (Vakıf) Tıp (%50 İndirimli) 64/64 488,26 25.559
Ankara Medipol Üniversitesi (Vakıf) Tıp (Ücretli) 4/4 488,13 25.656
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (Karaman) (Devlet) Tıp 60/62 488,11 25.682
Sağlık Bilimleri Üniversitesi (İstanbul) (Devlet) Tıp 60/62 487,69 25.972
Sağlık Bilimleri Üniversitesi (İstanbul) (Devlet) Tıp (Ankara) (Kız) (İçişleri Bakanlığı Adına) 3/4 487,63 26.017
İzmir Tınaztepe Üniversitesi (Vakıf) Tıp (%50 İndirimli) 7/7 487,35 26.199
Sağlık Bilimleri Üniversitesi (İstanbul) (Devlet) Tıp 60/62 487,33 26.218
Harran Üniversitesi (Şanlıurfa) (Devlet) Tıp 150/154 487,15 26.347
Aksaray Üniversitesi (Devlet) Tıp 110/113 486,03 27.180
Karabük Üniversitesi (Devlet) Tıp 120/123 485,52 27.537
Yeditepe Üniversitesi (İstanbul) (Vakıf) Tıp (İngilizce) (Ücretli) 61/61 485,31 27.719
Siirt Üniversitesi (Devlet) Tıp 40/41 485,28 27.741
Üsküdar Üniversitesi (İstanbul) (Vakıf) Tıp (%50 İndirimli) 29/29 484,86 28.037
Kastamonu Üniversitesi (Devlet) Tıp 90/93 484,69 28.163
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (Rize) (Devlet) Tıp 140/144 484,54 28.283
Adıyaman Üniversitesi (Devlet) Tıp 160/164 484,54 28.284
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (Devlet) Tıp 40/41 484,33 28.467
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (Devlet) Tıp 110/113 484,24 28.525
Ankara Medipol Üniversitesi (Vakıf) Tıp (İngilizce) (%50 İndirimli) 64/64 484,21 28.552
Ankara Medipol Üniversitesi (Vakıf) Tıp (İngilizce) (Ücretli) 4/4 483,89 28.776
Giresun Üniversitesi (Devlet) Tıp 130/134 483,87 28.799
Başkent Üniversitesi (Ankara) (Vakıf) Tıp (Ücretli) 55/55 483,71 28.912
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (Devlet) Tıp (Kktc Uyruklu) 1/1 483,46 29.100
Hitit Üniversitesi (Çorum) (Devlet) Tıp 130/134 483,12 29.360
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (Devlet) Tıp 130/134 482,79 29.596
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (Devlet) Tıp 150/154 482,71 29.647
Yozgat Bozok Üniversitesi (Devlet) Tıp 120/123 482,5 29.789
Kafkas Üniversitesi (Kars) (Devlet) Tıp 110/113 482,32 29.941
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (Devlet) Tıp 150/154 482,23 30.002
Başkent Üniversitesi (Ankara) (Vakıf) Tıp (İngilizce) (Ücretli) 25/25 481,43 30.647
Üsküdar Üniversitesi (İstanbul) (Vakıf) Tıp (İngilizce) (%50 İndirimli) 34/34 481 30.981
Yakın Doğu Üniversitesi (Kktc-Lefkoşa) (Kktc) Tıp (Burslu) 15/15 480,82 31.110
Girne Üniversitesi (Kktc) Tıp (Burslu) 11/11 480,54 31.341
Doğu Akdeniz Üniversitesi (Kktc-Gazimağusa) (Kktc) Tıp (İngilizce) (Uolp-Marmara Üniversitesi) (%50 İndirimli) 5/5 479,96 31.797
Yakın Doğu Üniversitesi (Kktc-Lefkoşa) (Kktc) Tıp (İngilizce) (Burslu) 11/11 478,71 32.743
Sanko Üniversitesi (Gaziantep) (Vakıf) Tıp (%25 İndirimli) 33/33 478,58 32.857
İzmir Ekonomi Üniversitesi (Vakıf) Tıp (İngilizce) (%50 İndirimli) 40/40 478,19 33.143
İstanbul Arel Üniversitesi (Vakıf) Tıp (%50 İndirimli) 30/30 478,09 33.221
Çukurova Üniversitesi (Adana) (Devlet) Tıp (Kktc Uyruklu) 1/1 477,77 33.495
Tobb Ekonomi Ve Teknoloji Üniversitesi (Ankara) (Vakıf) Tıp (Ücretli) 36/36 477,08 34.011
İstanbul Okan Üniversitesi (Vakıf) Tıp (İngilizce) (%50 İndirimli) 9/9 476,78 34.260
Kto Karatay Üniversitesi (Konya) (Vakıf) Tıp (Ücretli) 46/46 476,69 34.333
Lokman Hekim Üniversitesi (Ankara) (Vakıf) Tıp (%25 İndirimli) 60/60 476,43 34.541
Atılım Üniversitesi (Ankara) (Vakıf) Tıp (İngilizce) (%25 İndirimli) 12/12 475,25 35.480
İstinye Üniversitesi (İstanbul) (Vakıf) Tıp (%50 İndirimli) 93/93 473,33 36.993
Sağlık Bilimleri Üniversitesi (İstanbul) (Devlet) Tıp (Ankara) (Erkek) (İçişleri Bakanlığı Adına) 30/31 472,96 37.270
Lokman Hekim Üniversitesi (Ankara) (Vakıf) Tıp (İngilizce) (Ücretli) 20/20 471,69 38.295
Altınbaş Üniversitesi (İstanbul) (Vakıf) Tıp (İngilizce) (%50 İndirimli) 59/59 470,8 39.014
İstinye Üniversitesi (İstanbul) (Vakıf) Tıp (İngilizce) (%50 İndirimli) 59/59 470,76 39.050
Sağlık Bilimleri Üniversitesi (İstanbul) (Devlet) Tıp (Ankara) (Erkek) (Milli Savunma Bakanlığı Adına) 100/103 469,69 39.931
Biruni Üniversitesi (İstanbul) (Vakıf) Tıp (%25 İndirimli) 85/85 469,19 40.349
Ufuk Üniversitesi (Ankara) (Vakıf) Tıp (Ücretli) 51/51 467,56 41.764
Bursa Uludağ Üniversitesi (Devlet) Tıp (Kktc Uyruklu) 1/1 466,97 42.199
Doğu Akdeniz Üniversitesi (Kktc-Gazimağusa) (Kktc) Tıp (İngilizce) (Uolp-Marmara Üniversitesi) (Ücretli) 10/10 466,8 42.321
Sağlık Bilimleri Üniversitesi (İstanbul) (Devlet) Tıp (İstanbul) (Erkek) (Milli Savunma Bakanlığı Adına) 73/75 465,44 43.517
İstanbul Sağlık Ve Teknoloji Üniversitesi (Vakıf) Tıp (%50 İndirimli) 68/68 464,72 44.055
İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi (Vakıf) Tıp (%25 İndirimli) 76/76 464 44.653
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (Devlet) Tıp (Kktc Uyruklu) 1/1 463,73 44.873
İstanbul Arel Üniversitesi (Vakıf) Tıp (Ücretli) 12/12 462,55 45.810
Azerbaycan Tıp Üniversitesi (Bakü-Azerbaycan) (Yurtdışı) Tıp (Ücretli) 40/12 461,78 46.427
Nişantaşı Üniversitesi (İstanbul) (Vakıf) Tıp (Ücretli) 34/34 461,45 46.742
Üsküdar Üniversitesi (İstanbul) (Vakıf) Tıp (İngilizce) (Ücretli) 8/7 461,33 46.843
İstanbul Aydın Üniversitesi (Vakıf) Tıp (İngilizce) (%25 İndirimli) 36/36 461,21 46.955
İstanbul Atlas Üniversitesi (Vakıf) Tıp (İngilizce) (%25 İndirimli) 42/5 460,86 47.257
İstanbul Aydın Üniversitesi (Vakıf) Tıp (İngilizce) (Ücretli) 15/2 460,26 47.769
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (Devlet) Tıp (İngilizce) (Kktc Uyruklu) 1/1 460,16 47.841
Maltepe Üniversitesi (İstanbul) (Vakıf) Tıp (İngilizce) (Ücretli) 36/4 459,82 48.149
Üsküdar Üniversitesi (İstanbul) (Vakıf) Tıp (Ücretli) 30/30 459,72 48.240
İstanbul Okan Üniversitesi (Vakıf) Tıp (İngilizce) (Ücretli) 50/4 459,6 48.337
Maltepe Üniversitesi (İstanbul) (Vakıf) Tıp (%25 İndirimli) 18/13 459,52 48.398
İstanbul Medeniyet Üniversitesi (Devlet) Tıp (Kktc Uyruklu) 1/1 459,5 48.413
Beykent Üniversitesi (İstanbul) (Vakıf) Tıp (%25 İndirimli) 32/19 459,37 48.530
Pamukkale Üniversitesi (Denizli) (Devlet) Tıp (Kktc Uyruklu) 1/1 459,36 48.537
Yüksek İhtisas Üniversitesi (Ankara) (Vakıf) Tıp (İngilizce) (Ücretli) 42/14 459,17 48.698
Maltepe Üniversitesi (İstanbul) (Vakıf) Tıp (İngilizce) (%25 İndirimli) 18/9 459,03 48.825
Atılım Üniversitesi (Ankara) (Vakıf) Tıp (İngilizce) (Ücretli) 52/49 458,1 49.575
Yüksek İhtisas Üniversitesi (Ankara) (Vakıf) Tıp (Ücretli) 76/58 457,98 49.683
Haliç Üniversitesi (İstanbul) (Vakıf) Tıp (İngilizce) (%25 İndirimli) 34/5 457,96 49.704
İstanbul Okan Üniversitesi (Vakıf) Tıp (Ücretli) 85/24 457,92 49.746
Biruni Üniversitesi (İstanbul) (Vakıf) Tıp (İngilizce) (%25 İndirimli) 51/50 457,89 49.768
Maltepe Üniversitesi (İstanbul) (Vakıf) Tıp (Ücretli) 48/10 457,88 49.781
Yakın Doğu Üniversitesi (Kktc-Lefkoşa) (Kktc) Tıp (%25 İndirimli) 85/45 457,81 49.838
İstanbul Sağlık Ve Teknoloji Üniversitesi (Vakıf) Tıp (İngilizce) (%50 İndirimli) 51/27 457,78 49.859
Sanko Üniversitesi (Gaziantep) (Vakıf) Tıp (Ücretli) 49/44 457,77 49.867
İstanbul Aydın Üniversitesi (Vakıf) Tıp (Ücretli) 85/69 457,76 49.878
Yakın Doğu Üniversitesi (Kktc-Lefkoşa) (Kktc) Tıp (İngilizce) (%25 İndirimli) 59/10 457,68 49.947
İzmir Tınaztepe Üniversitesi (Vakıf) Tıp (Ücretli) 52/47 457,68 49.946
İstanbul Atlas Üniversitesi (Vakıf) Tıp (%25 İndirimli) 68/17 457,66 49.955
Haliç Üniversitesi (İstanbul) (Vakıf) Tıp (%25 İndirimli) 93/82 457,65 49.963
Demiroğlu Bilim Üniversitesi (İstanbul) (Vakıf) Tıp (%50 İndirimli) 76/40 457,64 49.968
Girne Üniversitesi (Kktc) Tıp (%25 İndirimli) 59/6 457,64 49.972
Atatürk Üniversitesi (Erzurum) (Devlet) Tıp (Kktc Uyruklu) 1/— – —
Beykent Üniversitesi (İstanbul) (Vakıf) Tıp (Ücretli) 19/— – —
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (Samsun) (Devlet) Tıp (İngilizce) (Kktc Uyruklu) 1/— – —
Kırıkkale Üniversitesi (Devlet) Tıp (Kktc Uyruklu) 1/— – —
Manisa Celâl Bayar Üniversitesi (Devlet) Tıp (Kktc Uyruklu) 1/— – —
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (Devlet) Tıp (İngilizce) (Kktc Uyruklu) 1/— – 

Tıp Nasıl Kazanılır?

 


Belki klişe olacak ama anahtar kelimeler; düzenli çalışmak, süreklilik. Hedefini koyduğun ilk andan itibaren (9.sinif, 10.sinif ne zaman koyduysan) düzenli bir şekilde hedefine yürümek. Ne olursa olsun her gün hedefin için bişeyler yap. (1 soru çözmek bile olsa) Misafir mi geldi? Olsun, 1 paragraf bile olsa bişeyler oku, hedefin aklından çıkmasın. Canın mı sıkkın? 1 soru çöz en azından ama boş geçirme, mutlaka her gün hedefine yönelik bişeyler yap.


2. sırrımız sakin kalabilmek. Çözemediğin sorular olacak, ilk okumayla anlamadığın konular olacak, HERKESİN oluyor. Sen düzenli bir şekilde çalıştığında hedefine ulaşamaman için hiçbir sebep yok. Bu süreçte inişler çıkışlar çok olacak, belki tökezleyeceksin ama sağ salim bitişe varacaksın, yeter ki inan, kendine güven ve yapman gerekenleri yap. Netlerin düştüğünde pes etme, ümitsizliğe kapılma, sadece hedefine odaklan.


3. Hedefleri olan, sana birşeyler katacak arkadaş çevren olsun. Arkadaşlar çok önemli. Biz üniversite sınavına 4 arkadaş birlikte çalıştık, yorulduğumuz zamanlarda birbirimize destek olduk. Yeri geldi birbirimizin sorusunu çözdük, yeri geldi konu anlattık birbirimize.

4. Sınava iyi kaynaklarla ve bu yoldan geçmiş, başarılı olmuş iyi hocalarla hazırlan. Dersaneler kapandıktan sonra özel ders zorunluluk gibi oldu. Eksik olduğun, zorlandığın noktalarda imkanların elverdiğince profesyonel destek al. Bu desteği işinin ehli, üniversite hazırlık sürecini başarıyla atlatmış, seninle empati kurabilecek, ne zaman neye ihtiyacın olduğunu bilip seni doğru yönlendirecek birisinden al.

Tıp fakültesi milyonlarca öğrencinin hayalidir. Beyaz önlük içerisinde olmak ve insanlara şifa dağıtmak en kutsal meslekler arasında sayılır. Toplum da hekimlere karşı büyük saygı duymakta bu da mesleğin popülaritesini önemli ölçüde artırmaktadır. Üniversite çağına gelmiş, artık lise son sınıfta bulunan bir öğrenci tıp fakültesi kazanabilmek için ne gibi çalışma yapması gerektiğini araştırma yoluna gitmiştir. Hatta birçok kişi üniversite sınavına ilk girdiğinde tıp fakültesini kazanabilmek için yeterli puanı alamayıp 2,3,4 hatta 5. defa sınava girmeyi denemektedir.


Peki tıp fakültesinin cazibesi nedir? Türkiye’de tıp bölümü okumak demek, meslek garantisi demektir. Türkiye’de tıp fakültesi mezunu olmak demek, KPSS ya da çeşitli özel sektördeki işlerle uğraşmadan toplum tarafından saygın görülen bir meslekle uğraşmak demektir. Peki tıp fakültesine kayıt olmak için neler gerekir? Tıp fakültesi nasıl kazanılır? Bu konu hakkında gereken her türlü detayı sana anlatalım.


Tıp fakültesini kazanabilmek için uzun soluklu bir çalışma sergilemen gerektiğinin farkına varman gerekiyor. Bunun için de hedefini sağlam belirlemen ve belirlediğin hedef doğrultusunda bir çalışma sergilemen lazım. Bu elbette kolay bir şey değil. Ancak başaran insanlar var. Sen neden yapamayasın?



• Dershane, okul ya da özel derslerinden hiç birini asla aksatma. Bu önemsiz ders, sınavda benim işime yaramaz diye düşünme. Girebildiğin kadar her derse girmeye çalış.


• Çevrende meydana gelen her türlü deneme sınavına gir. Özellikle Türkiye geneli deneme sınavlarına gir ki, kendini sınav öncesinde nerede olduğunu kıyasla.


• Her çözdüğün deneme sınavında eksik olduğun konuları belirle ve bir sonraki hafta için öncelikli olarak o konulardan çalışmaya başla.


• Deneme sınavlarında netlerin düşük geldiğinde asla pes etme. Adı üstünde deneme sınavı…


• Problemleri hızlı çözebilmek için daha çok soru çözmen gerektiğini aklından çıkarma.


• Türkçe paragraf sorularını mümkün olduğunca sabah saatlerinde çözmeye çalış.


• Geometri netlerini arttırmak için her gün en az 5 tane geometri testi çöz.


• Biyolojiye defalarca okuduğun halde ezberleyemiyorsan ezberlemeyi bırak. Evet doğru duydun ezberlemeyi bırak. Sadece anlayarak oku ve geç. Sonra defalarca tekrar etmeye devam et. Bir süre sonra ezberlediğinin farkına varacaksın.


• Tarih, coğrafya, felsefe gibi sözel dersleri asla ihmal etme. Zaten senin kulvarında çalışan insanlar matematik, Türkçe, geometri, fizik, kimya, biyoloji çözüyor. Senin onlardan farkın; tarih, coğrafya ve felsefe testleri olacak. Sosyal bilimlerden ne kadar çok net yaparsan o kadar öne geçersin.


• Son olarak uyku düzenini asla bozma. 18-25 yaş aralığında üniversite sınavına çalışan bir birey için ortalama 6 saatlik uyku yeterli diye düşünüyorum. Ancak yine de bedenini sen bilirsin. Kendine bir uyku düzeni oluştur mutlaka. Başarılar…